EĞİTİM MANŞET SOKAK

Eğitim-Sen’den eğitimin dinselleştirilmesine tepki

Eğitim- Sen Antalya Şubesi son dönemde pek çok okulun İmam Hatip’e dönüştürülmesi ve okullara İmam Hatip sınıfları açılmasına yönelik talimatların verilmesine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Açıklamada eğitimin dinselleştirilmesine karşı çıkılırken, 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunularak, bilimsel eğitimden uzaklaşmanın farklı cemaat gruplarına egemenlik alanı açtığı vurgulandı.

Antalya Sokakları – Eğitim-Sen Antalya Şubesi, eğitimin dinselleştirilmesine karşı basın toplantısı düzenledi. Eğitim- Sen lokalinde düzenlenen açıklamada son günlerde pek çok okula İmam Hatip Sınıfı açılmasına yönelik talimat verilmesi, okulların İmam Hatip’e dönüştürülmesi gibi uygulamalara kesinlikle karşı olunduğunun altı çizildi. Eğitimin bilimsel ve laik nitelikte olması gerektiği, bu koşullar yaratılmadıkça çeşitli cemaat yapılanmalarına zemin hazırlanacağı ifade edilirken,darbelere karşı olunduğu da vurgulandı.

“LAİK EĞİTİMDEN UZAKLAŞMAK CEMAATLERE EGEMENLİK ALANI YARATIR”
Yapılan açıklamada, “15 Temmuz darbe girişimi göstermiştir ki kamusal, nitelikli,bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşıldıkça eğitim alanı farklı cemaat ve gruplarca doldurulmuştur. Bu farklı cemaat ve gruplar ise kendilerine egemenlik alanları yaratmak ve iktidarı ele geçirmek için eğitimi kullanmıştır. Eğitim alanında ortaya çıkan her boşluk ve eksiklik bir takım çıkar gruplarının devreye girmesine neden olmuştur” ifadeleri yer aldı.

EĞİTİMDE DİNSELLEŞME ARTIYOR
Açıklamada, eğitimde dinselleşmenin giderek arttığına değinilirken, Kuran kurslarında yaş sınırının kaldırılması, zorunlu din derslerine ek olarak zorunlu seçmeli din derslerinin getirilmesi, imam hatip liselerinde ve bazı lise türlerinde sınıfların ayrılarak karma eğitim uygulamasının fiilen kaldırılması gibi uygulamaların Antalya’da da sıklıkla yaşandığı belirtildi. Antalya’daki uygulamalar hakkında konuşan Kadir Öztürk, en son Kepez’de Aslanlar, Ünsal, Mustafa Adıyaman, Beşkonak, Göçerler Ortaokulları ile Yıldırım Beyazıt ve Altınova Esen ilkokulu; Konyaaltı’nda Ayten Çağıran ve Çakırlar Ortaokulu; Muratpaşa’da Barbaros Ortaokulu, Gazipaşa’da ise Muzkent Ortaokulları içerisinde İmam Hatip Orta Okulları açılmasına karar verildiğini söyledi.

BARBAROS ORTAOKULU’NDA İMAM HATİP’E AİLELER TEPKİLİ

Eğitim-Sen kadın sekreteri Özlem Yavuz’un ise Barbaros Ortaokulun’da açılması planlanan İmam Hatip Sınıfının açılmaması için ailelerin imza toplayarak mücadeleye başladıklarını dile getirdi.Eğitimde köklü bir değişim yapılması gerektiği ifade edilerek; kamusal, parasız, demokratik, nitelikli, bilimsel ve anadilinde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için somut adımlar atılması, eğitimin ticarileştirme ve dinselleştirme adımlarına derhal son verilmesi talep edildi.

mt-şk/pi

Benzer Yazılar