EĞİTİM MANŞET SOKAK

İmam Hatip sınıflarına tepki eylemi yapıldı

Antalya Valiliği’nin ilkokul ve ortaokul binaları içinde İmam Hatip Sınıfı açılması için verdiği talimat Antalya Aydınlanma Hareketi tarafından protesto edildi. Attalos Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında “Pırıl pırıl genç beyinleri sizlere emanet etmeyeceğiz. Okullarımızı imam hatip okullarına çevirmenize izin vermeyeceğiz” denildi.

Antalya Sokakları – Antalya Valiiği’nin Konyaaltı, Kepez, ve Gazipaşa Kaymakamlıklarına gönderdiği “İlkokul ve ortaokul binası içinde İmam Hatip sınıfı açılması” talimatı Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi tarafından Attalos’ta yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

“1 MİLYONUN ÜZERİNDE İMAM HATİPLİ VAR”
“Aydınlık bir Türkiye için Okullarımızı İstiyoruz” yazılı pankart açan kitle, “Karanlığa teslim olmayacağız, İmam Hatip Sınıfları Kapatılsın, İmam Hatip Sınıflarına Hayır” yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasını okuyan Hülya Savaş, “Okullarımız keyfi biçimde, hiçbir zaman olmayan “talepler” bahane edilerek alelacele imam hatiplere dönüştürülmeye; diğer okulların içine de dini eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla imam hatip sınıfları açılmaya çalışılıyor” dedi. İmam Hatip okullarının talep ölçüsünün ihtiyaç duyulan din görevlisi olduğu vurgulanırken, 6 bine yakın imam açığının olduğu, İmam Hatip ortaokul ve lise öğrencisinin ise 1 milyonun üzerine ulaştığı açıklandı.

“BİLİMSEL LAİK EĞİTİM TÜMÜYLE YOK EDİLECEK”
“İmam Hatiplerin yaygınlaşması tüm okulların din temelli eğitim vere okullara dönüştürülmesinin bir yoludur. Bu uygulamalar ve eğitim müfredatının dinselleştirilmesi yoluyla “Bilimsel ve laik eğitim” tümüyle yok edilecektir” ifadelerine yer veren Hülya Savaş,”Niyetleri açık, tüm okulları imam hatipleştirmek için kolları sıvamış durumdalar. Düşünmeye, sorgulamayan, üretmeyen kindar ve dindar nesiller istiyorlar. Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi olarak çocuklarımızı, pırıl pırıl genç beyinleri sizlere emanet etmeyeceğiz. Okullarımızı imam hatip okullarına çevirmenize izin vermeyeceğiz. Bilimsel, laik eğitimin ve aydınlık bir Türkiye’nin her zaman savunucusu olacağız” dedi.

Benzer Yazılar