MANŞET SOKAK

İşkenceye tepki: Aileler hapishane önünde açıklama yaptı

Antalya L Tipi Hapishanesi’nde siyasi tutsakların işkence gördüğünün ortaya çıkması üzerine, tutsak aileleri HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Sokakları- Antalya L Tipi Hapishanesi’nde geçtiğimiz Cuma günü(5 Ağustos) siyasi tutsakların açık görüşe sedyeyle ve yaralı şekilde çıkmasıyla işkenceye uğradıklarının duyulması üzerine aileler harekete geçti. Hapishane yönetimi ve Başsavcıyla görüşüp ardından suç duyurusunda bulunan aileler bugün gerçekleşen basın açıklamasında bir kez daha taleplerini yinelediler.

HDP Gaziantep Milletvekili Mehmet Toğrul’un yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından hapishanelerdeki koşulların daha da ağırlaştığını, OHAL gerekçe gösterilerek yeni baskı ve kısıtlamaların yaşandığını dile getirdi. “Bir darbe bastırıldı ama başka bir darbe bütün hızla tüm Türkiye’de kol geziyor” diyen Toğrul, tutsakların savunma yapma, avukatla görüşmeleri, telefon görüşmeleri, görüşçü yazdırma hakkı gibi birçok hakkının gasp edildiğine değindi. Toğrul, bu uygulamaların Anayasa’ya aykırı olduğunun altını çizerek: “5 Ağustos günü yapılan saldırıların sorumluları bir an önce ortaya çıkarılarak gerekli hukuksal işlemler başlatılmalı, tüm tutsakların can güvenliği sağlanmalı ve insan haklarına aykırı tüm uygulamalar son bulmalıdır” dedi.

Eylem “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” , “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganlarıyla son buldu.

 

Benzer Yazılar