KADIN MANŞET SOKAK

Kadınlar darbe ve OHAL’e karşı sokakta

Antalya Kadın Platformu “Darbelere de, OHAL’e de karşıyız” diyerek sokağa çıktı. Attalos Meydanı’nda toplanan kadınlar sokakların asıl sahibi olduklarını dile getirirken, anti demokratik uygulamalara da tepki gösterdi.

Antalya Sokakları – Antalya Kadın Platformu “Darbelere de, OHAL’e de karşıyız” diyerek sokağa çıktı. Attalos Meydanı’nda toplanan kadınlar sokakların asıl sahibi olduklarını dile getirirken, anti demokratik uygulamalara da tepki gösterdi.

Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Huriye Tozluyurt; “Biz kadınlar bugün olduğu gibi sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz her ortamda darbelere ve OHAL’e karşı olduğumuzu haykıracağız. Buradan açıkça dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz gecesi emperyalizm destekli askeri darbe girişimiyle birlikte Türkiye’de tam anlamıyla yeni bir dönem başladı” diyen Tozluyurt, “AKP hükümetinin darbe girişiminin ardından 14 yıllık siyasi hayatı boyunca yaptığı anti demokratik ,hukuksuz, yolsuzluk, farkındalıklara muhalefete ve kadınlara karşı geliştirdiği düşmanca politikayı yeni bir boyuta taşıyarak OHAL ilan etti” ifadelerine yer verdi.

OHAL çerçevesinde bir çok hukuksuzluk yaşandığını ve bu hukuksuzlukların üzerinin hükümet tarafından örtüldüğü belirtilirken, darbe girişiminin cezasını ezilen halklardan, işçilerden ve kadınlardan çıkarmaya çalışıldığı vurgulandı.

Açıklamada sokakların asıl sahiplerinin kadınlar olduğunun altı çizilirken, “Bizler biliyoruz ki darbe nasıl halkı siyasetin dışına iten anti demokratik bir yöntem ise AKP hükümetinin OHAL süreci de o kadar anti demokratiktir. Darbe girişimine karşı sokağa inen tekfirci cihatçı kitlenin tüm farkındalıklara ve kadınlara karşı sokaklarda yarattığı linç ve baskı ortamı biz kadınları eve hapsetmeye çalıştıklarının kanıtıdır”. denildi.

“Biz kadınlar bugün olduğu gibi sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz her ortamda darbelere ve OHAL’e karşı olduğumuzu haykıracağız” denilirken, OHAL sürecinin sona ermesi, kadınlara yönelik düşmanca politikalara, siyasi tuksaklara yönelik işkencelere son verilmesi talep edildi.

Benzer Yazılar