EMEK MANŞET SOKAK

KESK: “Emekçilere yönelik baskılara son verilsin”

KESK Antalya Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar,darbe girişiminden sonra konfederasyonlarına bağlı sendikalara üye 452 kişinin açığı alındığını, 6 kişinin memurluktan çıkarıldığını, 10 kişinin de tutuklandığını söyledi.

Antalya– KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, düzenlediği basın toplantısında darbe girişiminin bir gerekçeye dönüştürülerek, idarelerin tasvip etmediği, beğenmediği, siyasi iktidar yandaşı olmayan tüm kesimlerin darbeci nitelemesiyle topun ağzına girdiğini belirtti. On binlerce kamu emekçisinin sorgusuz sualsiz açığa alınıp, binlercesinin memuriyetine son verildiğinin altını çizen Ayar, yandaş konfederasyonun kendi üyelerinden de binlercesinin bu şekilde mağdur olmasına rağmen en ufak bir itirazda bulunmadığını söyledi.

 

DARBE GİRİŞİMİ FIRSATA ÇEVRİLMEMELİ
Ayar, şöyle konuştu: “Bizler tüm işlemlerin hukuk zemininde gerçekleşmesini ve darbe girişiminin bir fırsata çevrilmemesi, darbelere karşı mücadelenin darbe yasalarıyla değil demokratik yol ve yöntemlerle olabileceğini savunuyoruz. Yandaş konfederasyon adeta üç maymunu oynamaktadır. Yandaş konfederasyon cemaate karşı şimdi sözde bir karşı tavır almış gibi görünse de sendikal hak ve özgürlüklerin çiğnenmesi karşısında içine girdiği sessizlik ile emek mücadelesinde emekçilerden yana değil, iktidardan yana bir tavır sergilemeye devam etmektedir.”

 

HAKSIZ BASKILARA SON VERİLMELİ
Cemaate yıllarca kol kanat gerenlerin en ufak bir hesap vermediğini dile getiren Mustafa Ayar, cemaatin her türlü saldırısına maruz kalan konfederasyonlarına bağlı sendika üyelerinin açığa alınmasını asla kabul edilemez olduğunu kaydetti. Ayar, “Başta Antalya, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere AKP’li belediyelerde çalışan kamu emekçilerine yönelik mobing, emekliliğe zorlama ve ayrımcı politikalar terk edilmelidir. Bu uygulamalara karşı üyelerimizi yalnız bırakmayacağız. Bu puslu havayı fırsat bilerek ekmeğimize, işimize, aşımıza, geleceğimize yönelik geliştirilen saldırılara fiili, meşru ve örgütlü mücadele ile cevap vereceğiz” dedi.
Kaynak: Ajanslar

Benzer Yazılar