MANŞET SOKAK

Oluç: “Halkımızın düğün evini cenaze evine çevirdiler”

HDP Antalya İl Örgütü’nün Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin basın açıklamasında konuşan Saruhan Oluç “Halkımızın düğün evini cenaze evine çevirdiler. Bütün partilere sesleniyoruz bu katil çetesini durdurmak için elele verelim” dedi. Açıklamada, siyasi iktidarın kullandığı nefret dili ve söyleminin, demokratik siyaset alanında ayrımcılık yarattığı, bu tür saldırılar için uygun zemin yaratıldığı vurgulandı.

Antalya Sokakları – Halkların Demokratik Partisi dün akşam Gaziantep’te gerçekleşen bombalı saldırıya tepki için basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Kepez İlçe Örgütü önünde gerçekleşen açıklamaya HDP PM üyesi eski Antalya Milletvekili Saruhan Oluç da katıldı. Oluç, saldırıya ilişkin; “Halkımızın düğün evini cenaze evine çevirdiler. Bütün partilere sesleniyoruz bu katil çetesini durdurmak için elele verelim” dedi.

Basın açıklamasını okuyan HDP Antalya İl Eşbaşkanı Songül Şarklı saldırıyı lanetlediklerini dile getirirken, saldırının 2015 yılı Haziran ayında HDP’ye yönelik Adana, Mersin ve Diyarbakır bombalamaları ile 20 Temmuz 2015’teki Suruç ve 10 Ekim 2015’teki Ankara Barış Mitingi katliamının bir benzeri olduğunu vurguladı.

“İDDİANAMELERDE KÜRT DÜĞÜNÜNE SALDIRI PLANI HAZIRLANDIĞI YER ALDI”
Antep’in yıllardır adım adım IŞİD yuvası haline getirildiğini kaydeden Şarklı, “10 Ekim Ankara Barış Mitingi katliamını düzenleyenlerin G.Antep’te bir ‘Kürt düğünü’ne saldırı planı hazırladığı iddianamelerde yer almıştır. Ancak ne yazık ki, siyasi iktidar bu planları engellemek için gerekli adımları tüm uyarılara rağmen atmamıştır” dedi.

Geçtiğimiz gün KCK tarafından müzakere ve çözüm deklerasyonu yayınladığını, hemen ardından bu saldırının gerçekleştiğini belirten Şarklı şu ifadelere yer verdi: “Kürt yurttaşlarımızın düğününe yönelik bu saldırının zamanlaması son derece manidardır. Hatırlarsak bundan aylar önce, 10 Ekim 2015’te Ankara Barış Mitingi’nde patlayan canlı bombalar da KCK’nin çatışmasızlık ilanının üzerine gelmişti. Ortalık kana bulanmış, barış ve çözümün konuşulması ve tartışılması engellenmiş, hızla herkesin bu ortamdan uzaklaşması sağlanmıştı”

“NEFRET SÖYLEMİ BU TÜR SALDIRILARA ZEMİN YARATIR”
“Siyasi iktidarın kullandığı nefret dili ve söylemi, demokratik siyaset alanında yarattığı ayrımcılık bu tür saldırılar için uygun zemin yaratmaktadır. Kürt karşıtlığını ve düşmanlığını besleyenlerin, teşvik edenlerin vebali çok büyüktür” ifadelerine yer veren Şarklı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu saldırı barış ve çözüm konusunda ısrarlı ve kararlı olanlara; demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele edenlere yöneltilmiştir. Barış dilinin, söyleminin ve faaliyetinin yaygınlaşmaması, başarıya ulaşmaması için planlanmıştır.

“BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Bu saldırı da göstermiştir ki, IŞİD barbarlığına karşı mücadelede birlikte davranmak son derece önemlidir. Türkiye’de vicdanını ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar yaşanan acıyı yüreğinde hissetmektedir. Bu zor günleri onlarla ve barış isteyenlerin dayanışmasıyla, birliğiyle aşacağız”

Benzer Yazılar