MANŞET SOKAK

‘FETÖ keyfiyeti’ne Emek ve Demokrasi Güçleri’nden tepki

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Zeynel Abidin Ergin için Emek ve Demokrasi Güçleri basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda “Cümle alem bilir ki Zeynel Abidin Ergen devrimcidir sosyalisttir” denildi.

Antalya Sokakları- Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri bugün Zeynel Abidin Egen için Eğitim-SEN binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. AKP hükumetinin ‘FETÖ’ soruşturmasının cadı avına dönüştüğü belirtilen basın toplantısında, “AKP hükumeti 15 temmuz darbe girişimi sonrası başlattığı Fettullahcı terör örgütü soruşturmasını bir cadı avına çevirmiş durumda. Hayatları cemaate karşı mücadeleyle geçmiş cemaatle uzaktan yakından ilgisi olmayan ilerici insanlar cemaat bahanesiyle gözaltına alınıp tutuklanıyor. Binlerce kamu emekçisi açığa alınarak, halk iradesiyle seçilmiş belediyelere kayyum atanıp halkın iradesi hiçe sayılıyor” denildi.

Darbe girşiminin hemen ardından OHAL ilan edilmesini ve ülkede demokrasinin uygulanmadığının altı çizilen açıklamada, “AKP 15 Temmuz darbe girişimini , tekçi, mezhepçi, dayatmacı, toplumu kutuplaştırıcı bir siyaset ile başkanlık sistemini ve diktatörlük rejimini inşa etmek için bir fırsat olarak kullanmaya çalışmaktadır. AKP, darbe girişiminden hemen sonra OHAL ilan edip ülkeyi KHK’lerle yönetmeye başlamış, torba yasalar, genelgelerle her türlü demokratik hakkın kullanımını ortadan kaldırmış, kendisine muhalif olarak gördüğü tüm kesimlere karşı adeta savaş başlatmış, kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetler birliğini ikame ederek tüm yetkileri Cumhurbaşkanı’nda toplamıştır” ifadelerinde bulunuldu.

ZEYNEL ABİDİN ERGİN VE KAMU EMEKÇİLERİ SERBEST BIRAKILMALI”

Hukukun askıya alındığı ve darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında KHK’ler ile üstünün örtüldüğünün altı çizilerek, ” Bu haksız hukuksuz uygulamalara son örnek emekli eğitim emekçisi Eğitim-Sen Antalya Şubemizin yıllarca üyeliğini yapan ve çeşitli kurullarında görev yapan önceki dönem ÖDP Antalya İl Başkanı ve Haziran Hareketi Antalya Yürütme Kurulu üyesi Zeynel Abidin Ergen’in FETÖ bahanesiyle gözaltına alınmasıdır” açıklamasında bulunuldu. “Cümle alem bilir ki Zeynel Abidin Ergen devrimcidir sosyalisttir” denilen açıklamada Zeynel Abidin Ergin’in her zaman cemaatlerle ve gericilikle mücadele ettiğinin altı çizildi.

Ayrıca Emek ve Demokrasi güçleri açıklamasında, Zeynel Abidin Ergin ve tüm kamu emekçilerinin serbest bırakılması talebinde bulundu. son olarak “Emek ve Demokrasi Güçleri olarak AKP darbesi ile şiddetlenen tüm saldırıları geriletmeye, barışı egemen kılmaya dönük laik, demokratik bir ülke temelinde halkların özgürlüğü ve eşit yurttaşlık için toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz” denildi.

Basın toplantısının ardından katılan diğer kurumlar değerlendirmelerde bulundu.

Benzer Yazılar