MANŞET SOKAK

Gözaltına alınan üç avukat için adliye önünde protesto

Cemmat soruşturması kapsamında 25 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan sol kimlikleriyle bilenen Münip Ermiş, Lider Tanrıkulu ve Hakan Evcin için Antalya Adliyesi’nde protesto gerçekleştirildi.

Antalya Sokakları- Antalya’da dün sabah saatlerinde çok sayıda avukatın evine ve ofisine polis baskın düzenledi. Cemaat soruşturması kapsamında sabah saatlerinde 25 avukatın evi basıldı. Gözaltına alınan ve sol kimliği ile bilenen Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Lider Tanrıkulu ve Hakan Evcin için bugün Antalya Adliyesi önünde protesto düzenlendi.

Antalya Adliyesi önünde gerçekleştirilen ve çok sayıda avukat ve vatandaşın katıldığı protestoda, Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şube Başkanı Selçuk Kozaağaçlı toplu suçlardaki 4 günlük gözaltı sürecinin yok sayıldığı ifade ederek, “ 30 gün gözaltı süresi kabul edilemez. 30 gün gözaltı süresi anayasaya aykırıdır. Temel hal ve özgürlüklere aykırıdır” dedi.img_9589

“Bir avukatı Kaçakçılık ve  Organize Suçlar Şubesine kapatıp 5 gün bunun yanına uğramayın diyemezsiniz” diyen Kozaağaçlı, bugün 15.00’de meslektaşlarını görmeye gideceklerini belirtti. Ayrıca Kozaağaçlı, görüşme olmamasının kötü niyet ve işkence tehlikesi olduğunu vurguladı.

Son olarak Kozağaçlı, “Avukat Münip Ermiş onurumuzdur, yoldaşımızdır. sosyalisttir. ÇHD’nin Münip Ermiş’in üzerine atılan hiçbir çamur bizim üzerimize yapışmaz” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZI GÖRECEĞİZ BUNUN BAŞKA BİR YOLU YOK”
Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Lider Tanrıkulu ve Hakan Evcin’e destek verdiklerini söyledi ve bu soruşturmayla ilgisi olmayan herkesin derhal salıverilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık konuşmasına, “Meslektaşların gözaltına alınırken, tutuklanırken, hapishanelerde görevlerini yerine getiremezken, aldıkları dosyalardan ötürü  yargılandığı bir sürecin içerisinde bize ‘müjde müjde’ diyen Türkiye Barolar Birliği Başkanını kınamak suretiyle burada bulunuyorum” dedi.

Çıtırık, avukatlara yapılan bu baskıların son seviyeye geldiğine dikkat çekere “Böylesi bir dönemde yetki ve sıfat sahibi olup da susan tüm kendi içerimizde yetkililerimizi başta susan tüm baro başkanlarını ve tüm meslektaşlarımı kınıyorum” dedi.

img_9596

“TÜRKİYE GENELİNDE, EN BÜYÜK SALDIRI BAROLARA, AVUKATLARA VE HUKUK DEVLETİNE YAPILMAKTADIR”
Türkiye’de darbecilerin yargılanmadığını belirten Çıtırık, “Siyasi iktidar ve Kaçak Saray ikilisi bugün Türkiye’de bir cadı avı başlatmıştır” dedi.

Son olarak konuşan Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, durumdan derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Bacanlı, “Ergenekon ve  Balyoz davaları sürecinde bakın bu baro aslan gibi durdu. Tehdit edildik. Anayasa mahkemesi önünde nöbet tutuk. Odalarımızda, ofislerimizde böcek dahi arattık. O günlerde beraber dimdik durduğumuz arkadaşlarımıza bugün bakıyorum FETÖ soruşturmasından alınmışlar. Bu gerçekten bizi üzmüştür” dedi.

img_9603

da

 

 

Benzer Yazılar