KADIN KENT MANŞET SOKAK

Kadınlar kahkahasıyla, şortuyla, bisikletiyle sokağa çıktı

Antalya’da onlarca kadın bisikletleriyle sokağa çıktı. 28 ilde eş zamanlı yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kentte bisiklet kullanımına dikkat çekerken, kadınlar kahkasıyla, şortuyla, bisikletiyle sokaklara çıktı. Aynı saatlerde İran’lı kadınlar da bisiklet sürme hakkı için meydanlardaydı.

Antalya – Antalya’da yaklaşık 200 kişilik kadın grubu “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nda buluştu. Otomobilsiz Gün kapsamında İzmir’de 4 yıl önce başlatılan etkinlik, bu yıl Antalya’nın da dahil olduğu 28 ilde eş zamanlı gerçekleşti. Konyaaltı ilçesi Atatürk Parkı’nda bir araya gelen kadınlar yaklaşık 3 kilometrelik parkuru tamamlamak ve Karaalioğlu Parkı’na gitmek üzere harekete geçti.

Bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek amacıyla yola çıkan kadınlar, süsledikleri bisikletleriyle, giydikleri elbiselerle farkındalık yarattı. İran’da da son günlerde kadınların bisikletle sokağa çıkmalarına yönelen tepkilere karşı, sokaklarda bisikletleriyle gezen kadınlar özgürlük mücadelesini sürdürüyor. Kadınlar Türkiye’de 28 ilde eşzamanlı gerçekleştirdikleri eylemle kadın özgürlüğü ve bisiklet kullanımına dikkat çekiyor.

Benzer Yazılar