MANŞET SOKAK

ÖDP Zeynel Ergen için sokağa çıktı

ÖDP Antalya İl eski Başkanı Zeynel Abidin Ergen’in gözaltına alınması üzerine basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada gözaltının keyfi olduğu belirtilirken “Zeynel Abidin Ergen serbest bırakılana dek mücadele edeceğiz” dendi.

Antalya Sokakları- Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Antalya İl eski Başkanı Zeynel Ergen’in gözaltına alınması üzerine ÖDP Antalya İl Örgütü Attalos Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Birçok parti, sendika ve kitle örgütünün katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Zeynel Ergen’in 5 gün süreyle avukatıyla görüştürülmeksizin sorgulanacağını bilgisinin verildiği belirtildi.

img_0101Basın açıklamasını okuyan ÖDP İl Başkanı Fatma Kayaoğlu, gözaltı kararı ve iddiaların gülünç olduğunu belirterek “Gözaltı kararını verenler ve yerine getirenlerinde çok iyi bildiği gibi AKP cemaatle kol kola ‘al gülüm ver gülüm’ ittifak halindeyken Zeynel Abidin Ergen onlara karşı mücadele ediyordu” ifadelerinde bulundu.

“OHAL’İN KEYFİYETLE UYGULANDIĞININ EN ÇARPICI ÖRNEĞİ”
“Bu karar OHAL’in nasıl bir keyfiyetle uygulandığının en çarpıcı örneğidir” diyen Kayaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “AKP, FETÖ ile mücadele adı altında binlerce öğretmeni, akademisyeni, ilerici demokrat insanı hedef haline getirerek muhalefeti etkisizleştirmeye ve halka gözdağı vermeye çalışmaktadır.”

Basın açıklaması sloganlarla sona erdi.

 

 

Benzer Yazılar