GENÇLİK MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Ring araçları tekrar sefere başladı ama güzergah sorunu devam ediyor

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin okul içi ücretsiz ulaşımını sağladığı ring araçlarının yeni öğrenim döneminin ilk haftası boyunca çalışmaması üzerine başlatılan twitter eylemi sonuç verdi. Devam eden sefer sayısı ve güzergah gibi sorunlar için ise öğrenciler “mücadele sürecek, ulaşım hakkımızı alacağız” dedi.

Antalya Sokakları- Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin okul içi ücretsiz ulaşımını sağladığı ring araçlarının yeni öğrenim döneminin ilk haftası boyunca çalışmaması üzerine başlatılan twitter eylemi sonuç verdi. Önceki yıllarda LC37, LC73, MF40 dolmuşlarının kampüsten geçişinin rektörlük tarafından yasaklandığını belirten öğrenciler ardından bu yıl da yeni öğrenim döneminin ilk haftası boyunca ring araçlarının çalışmamasına tepki gösterdi.

Öğrenci Kolektifleri’nin çağrısıyla üniversiteliler kampüs içi ulaşımlarını ücretsiz sağladıkları ring araçlarının çalıştırılmaması üzerine twitter üzerinden eylem başlattı. #AkdenizdeRinglerNerede hashtagi ile başlatılan ve yoğun katılımın olduğu twitter eylemi sonrası pazartesi sabahından itibaren ring araçları tekrar çalışmaya başladı. Ring araçlarının çalışmasına rağmen güzergah konusundaki sorunlar hala devam ediyor. Öğrenciler araçların daha sık sefer yapması ve Fen, Ziraat ve Tıp Fakültelerinin bulunduğu güzergahın olmasını talep ediyor.

Benzer Yazılar