KÜLTÜR-SANAT MANŞET ÖZEL HABER SOKAK

10 Ekim’in acıları Karaduman kitabıyla kaleme alındı

“Toplumun en duyarlı, kültürlü, aydınlık, cesur yüreği, Ankara’ya “Barış” demeye yürüdü… Aslında bu kitabın içindekileri anlatmaya dünya dillerindeki sözcüklerin yeteceğini sanmıyorum. Amacımız, unutmamak ve unutturmamaktır” diyor Karaduman kitabı yazarı Kamile Yılmaz. Barış demek için yola çıkan 101 canın ardından kağıda dökülen acıları, umutları toplayıp okuyucuya aktarıyor.

Antalya Sokakları – 10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleştirilecek olan Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin ardından yazar Kamile Yılmaz, Karaduman kitabını kaleme aldı. 101 canın unutulmaması, yaşananların geleceğe aktarılması amacıyla bu kitabı yazdığını ifade eden Kamile Yılmaz, sanatın ve sanatçının muhalif olması gerektiğini, toplumda yaşanan acılara kayıtsız kalmaması gerektiğini belirtti.

“BÜYÜK BİR SORUMLULUK DUYGUSUYLA YAZDIM”
“Büyük bir sorumluluk duygusuyla yazdım aslında çünkü o eyleme çoşkuyla gitmek çok istiyordum. Ama eylemde olamamak ve sonra yaşananlara dayanmak benim için çok zordu. Bir şey yapmam gerekiyordu ve elim kalem tuttuğu için böyle unutturmamak adına, belki acıya dayanabilme gücü vermek bir noktada” diyor.
13010768_790768914387260_7428172307059557324_n
“Bu yapılan vahşeti, geleceğe taşımak, tekrar yaşanmaması için diye bir görev edindim kendime, ama çok zordu. Her konuşan ağladı, bende çok duygulandım” diyen Kamile yılmaz kitapta 54 kişinin yazısı olduğunu belirtiyor “Ailelerle ve orada eylemde olan kişilerle, orada birebir yaşayanlarla, arkadaşının parçasını toplayanlarla konuştum” diyor.

“SANAT DA SANATÇI DA MUHALİFTİR”
“Sanatçı da sanat da muhaliftir. Sinip bir köşesinde yaşayan ne yazarsa yazsın benim için değeri yoktur. Mutlaka toplumu bir adım veya bir karış gücü neye yetiyorsa ileri götürebilecek bir şey yapmalıdır, haksızlıklara karşı durmalıdır, isyan etmelidir. Sanatçı muhaliftir. Sinerek, saklanarak yazması yada her neyse resim heykel sanatı yapması sanatçılık değildir. Mutlaka muhalif olmalıdır” diyen Kamile Yılmaz, kitabın Eğitim-Sen desteğiyle çıktığını, gelirininse 10 Ekim’de yitirilenlerin ailelerine bağışlanacığını belirtti.

 

Benzer Yazılar