KÜLTÜR-SANAT MANŞET SOKAK

53. Uluslararası Antalya Film Festivali belgesel ve kısa film seçkileri açıklandı

53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin belgesel ve kısa film kategorilerinde yarışacak eserler açıklandı.

Antalya- 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Belgesel ve Kısa film kategorilerinde yarışacak eserler açıklandı.

Festival organizasyonundan yapılan yazılı açıklamada, ulusal belgesel ve kısa film seçkilerinin Türkiye sinemasının usta yönetmenlerinden genç yeteneklerine açılan bir yelpaze oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada, festivalin kısa film ve belgesel dallarında nitelikli yapımlara destek verip üretim gücünü arttırmayı, ulusal ile uluslararası düzeyde izlenme oranlarını çoğaltacak alt yapıyı oluşturmayı, finansman bulmakta güçlük çeken yapımlara kaynak oluşturmayı hedefleyen çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda belgesel filmlerin ulusal ve uluslararası uzun metrajlı film yarışmasına da katılabildiğine işaret edildi. Belgesellerin, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ve Antalya Film Forumu’nun Belgesel Pitching Platformu’nda değerlendirildiği bildirildi.

Bu yılki Belgesel seçkisinde Mustafa Ünlü’nün “Ah”, Özgü Özbudak’ın “Balerin’in bir günü”, Mesut Gengeç ve Bülent Günal’ın “Ben Ömer”, Hasan Özgen’in “Bir yenilginin anatomisi”, Bekir Bülbül’ün “Bulgur değirmeni”, Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun “Dağların oğlu”, Mehmet Yamak’ın “Gelin”, Engin Türkyılmaz’ın “Gözyaşı yolu”, Sinan Aygün’ün “İçimizdeki öküz”, Burak Doğan’ın “Işıklık”, Binnur Karaevli ve Fatih Kaymak’ın “İstanbul’un gözü”, Emre Karapınar’ın “Lamorde”, Yunus Ozan Korkut’un “My Suburhan Stories”, Celal Argın’ın “Pervane”, Mümin Barış ve Reşit Ballıkaya’nın “Rafet’in Çocukları”, Duygu Üzel ve İrem Özyürek’in “Susuz Yaz’ın izinde” belgesellerinin yarışacağı kaydedildi.

Kısa Film seçkisinde ise Metehan Şereflioğlu’nun “7 santimetre”, Hakan Hücum’un “Büst”, Sezen Kayhan’ın “Elene”, Caner Baykara’nın “Göç Mevsimi”, Arif Akdenizli “I Know My Murdeer”, Pınar Yorgancıoğlu “Nebile Hanımın Solucan Deliği”, Melisa Üzeri’nin “Patates Olmasın”, Hasan Can Dal’ın “Siyah Çember”, Umut Beşkırma’nın “Yeryüzündesin. Bunun Bir Tedavisi Yok” ve Cenk Ertürk’ün “Zeitgeist” adlı kısa filmlerinin Altın Portakal için yarışacağı açıklandı.

Kaynak: Ajanslar

Benzer Yazılar