MANŞET SOKAK YAŞAM

Aşure kazanları üç ayrı noktada barış ve kardeşlik için kaynadı

Antalya’da aşure kazanları barış ve kardeşlik için kaynadı. Kızılarık Cemevi, Kepez Halkevi ve Karatepe Mahallesi’nde dayanışmayla pişen aşureler, yurttaşları bir araya getirdi.

Antalya Sokakları – Antalya’da aşure kazanları barış ve kardeşlik için kaynadı

Antalya’da bugün üç ayrı  adreste kazanlar barış ve kardeşlik için kaynadı. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi’nın öğle saatlerinde başlayan aşure etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. Kepez Halkevi’nde  mahalleli tarafından yapılan aşureler barış ve kardeşlik dileği ile dağıtıldı. Karatepe Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği’nde ise Cemevi önünde kaynatılan aşureler, mahallelinin yapıp getirdiği aşurelerle birlikte dağıtıldı.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi’nde gerçekleşen aşure etkinliğine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal katıldı; Uysal; “Kürt, Türk, Sünni, Alevi, Çerkes, hangi ırk ve inanç olursa olsun birlik ve beraberlik içinde yaşamak mümkün, bütün canlar bizim için birdir” dedi.

Kepez Halkevi’nin Esentepe Mahallesi’nde gerçekleştirdiği 6. Geleneksel Aşure Etkinliği’nde mahalleli tarafından yapılan aşureler barış ve kardeşlik dileği ile dağıtıldı. Etkinlikte Antalya Alevi Gençlik Platformu semah döndü.

Karatepe Cemevi önünde kaynatılan aşureler, mahallelinin yapıp getirdiği aşurelerle birlikte dağıtıldı. Konyaaltı kaymakamlığının yasağına rağmen Karatepe halkı semah döndü.CHP Muratpaşa Meclis Üyesi Cem Kotan, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Benzer Yazılar