MANŞET SOKAK YAŞAM

Engelli asansörünü şifreleyerek şahsına tahsis etti

Antalya Orman Bölge Müdürü’nün engelli asansörünü kendine tahsis ettiği, asansör girişlerine şifre koyarak engellilerin kullanımına engel olduğu iddia edildi.

Antalya – Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ün binanın girişinde bulunan engelli asansörünü, kendisine tahsis ettiği iddia edildi. Yaşananlar Hürriyet Akdeniz’den Ceren Deniz’in haberiyle gündeme geldi. Orman Bölge Müdürü’nün asansör sırası beklememek için engellilerin kullanımına açık olan asansörü kullanmaya başladığı, bu asansöre de kimsenin binmemesi için şifre koyulduğu iddia edildi.

57fa15d918c77329fc088615

Kurum çalışanlarının verdiği bilgiye göre, ortalama iki yıl önce yapılan Orman Bölge Müdürlüğü binasındaki engelli asansörü, engellilerin hizmetindeydi. Ancak bölge müdürünün asansör sırası beklemek istemesinden dolayı, engelli asansörü şifrelenerek sadece müdürün kullanımı için hizmete girdi. Müdürün verdiği talimatla personel giriş kapısının kullanıma kapatıldığı ileri sürülürken, engelli asansörünün de içinde yer aldığı binaya, çalışanların ve dışarıda gelenlerin bu kapıyı kullanarak girmeleri engellendiği belirtildi.

“MİLLETİN VERGİSİYLE YAPILAN ENGELLİ ASANSÖRÜNÜ, ÖZEL ASANSÖRÜ YAPTI”
Orman Bölge Müdürlüğü’nün İşletme Müdürlüğü bölümünde herkesin kullanımına açık bir asansör olduğunu ifade eden çalışanlar, Müdürlüğün girişinin, ihaleyle yapılan engelli asansörüne, görme ve yürüme engellilerin gidebilmesine uygun şekilde dizayn edildiğini ancak müdürün talimatıyla engellilerin bu girişi kullanamadığını kaydetti. Görme engelliler için yön çizgilerinin bulunduğu bu girişten geçemeyen engelliler, diğer personelle birlikte depo kapısına benzer başka bir girişi kullandığını anlatan çalışanlar ise duruma tepkili: “Bölge Müdürü asansör beklemesin diye personel eziyet çekiyor. Müdür bey, milletin vergisiyle yapılan engelli asansörünü, padişah gibi yasaklarla özel asansörü yaptı. Bu haksızlığa derhal son vermelidir”.

Benzer Yazılar