MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Katliamın birinci yılında üniversiteliler ayakta: “Katliamların hesabı sorulacak”

10 Ekim Ankara Katliamı’nın birinci yıl dönümünde Akdeniz Üniversitesi öğrencileri kaybedilen canlar için üniversitede basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Sokakları- 10 Ekim günü Emek Barış ve Demokrasi Mitingi için Ankara’da barış için toplanan insanlara bombalı saldırıda bulunuldu ve 101 kişi hayatını kaybetti. Ankara Katliamı’nın üzerinden bir yıl geçti. Antalya’da Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katledilen canları anmak için Olbia Çarşısı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Üniversiteliler kaybettikleri arkadaşlarını anmak için Akdeniz Üniversitesi Merkezi Yemekhanesi önünde toplandı. Merkezi Yemekhane önünden yürüyüş gerçekleştirmek isteyen öğrenciler çok sayıda çevik, özel güvenlik görevlisi ve tomayla karşılaştı. Polis barikatı ile karşılaşan öğrenciler, Olbia Çarşısı İş Bankası önünde toplu basın açıklaması gerçekleştirdi.

“SARAY SAVAŞ GENÇLİK BARIŞ İSTİYOR”
Basın açıklamasını okuyan Güven Duymaz, 101 kişinin Ankara Garı önünde barışı haykırmak için gittiğini ve orada saldırıya uğradıklarına vurgu yaparak, “Emeğin , barışın ve demokrasinin düşmanları, yoldaşlarımızın katilleri hala hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmekte” dedi.

Duymaz son olarak, “Bizle ölümsüzleşenlerimizin anılarını hayatlarımızın ve mücadelemizin her anında yaşatacak. Tüm bu katliamların, tüm bu savaş suçlarının hesabını soracağız” dedi.

Basın açıklamasının tam metni:

101 yoldaşımız Ankara’da haince, gaddarca katledildiği Ankara Katliamı’nın üzerinden tam 1 yıl geçti. Bugün emek, barış ve demokrasi şiarıyla, Ankara Garı’nı doldurduğumuz, haince katledildiğimiz o kara günün yıl dönümü. Acımız, öfkemiz, isyanımız hala diri.

Çünkü: emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları yoldaşlarımız katiller, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmekte.

Çünkü: Katillerin, Ankara’nın göbeğine kadar gelip yoldaşlarımızı katletmesine yardakçılık edenler hala hesap vermediler.

Çünkü: “Canlı bombaları yakalayabilmemiz için eylem yapmaları gerek” diyerek canlı bombaları patlayana kadar yakalayamadıklarını itiraf eden sorumsuzlar hala hesap vermediler.

Çünkü: Katliam anına kadar ne hikmetse ortalıkta görünmeyen ve yoldaşlarımız katledildikten sonra ortaya çıkıp, yaralılar için alanda olan sağlık görevlilerine ve Devrimcilere gaz fişekleriyle ve plastik mermilerle saldıran devletin kolluk kuvvetleri hala hesap vermediler.

Çünkü: 101 yoldaşımızın kanı hala yerdeyken anket yaptırıp, “ Ankara saldırısı sonrası oyumuz yükseliyor” diyen adiler hala hesap vermediler.

Çünkü: Katliamın ardından tüm deliller, işbirlikçi iktidarın “öfkeli çocuklar” diye tanımladığı IŞİD barbarlarını gösterirken, Ankara Katliamı’na “Kokteyl Terör Olayı” diyerek soruşturmayı saptıranlar hala hesap vermediler.

Çünkü: Yoldaşlarımızın katledilmesinin hemen ardından ağzı kulaklarında basın açıklaması düzenleyip, işbirlikçileri olan IŞİD barbarlarının tekrardan suça teşvik edercesine “ihmal yok” diyip bu suç ortaklığının üstüne kapatmaya çalışanlar hala hesap vermediler.

Çünkü: iktidar hırsıyla toplumu, ırkçı-gerici bir eksende kutuplaştırıp Kürt sorunundaki savaş politikalarıyla binlerce masum insanın katledilmesine sebep olalar hala hesap vermediler.

Çünkü: katliamda yitirdiğimiz yoldaşlarımızı miting alanlarında, stadyumlarda yuhalayan, ıslaklayan gerici bir güruh yaratan karanlığı bezirganları hala hesap vermediler.

Çünkü: Ortadoğu haritasında emperyalizmin bir kuklası olup, ırkçı, gerçi teröristlere tırlar dolusu silah gönderip, bu ateşe benzin taşıyanlar hala hesap vermediler.

Çünkü: 15 Temmuz’daki darbe girişimini kendi lehine çeviren, istedikleri zaman OHAL ilan edip KHK’larla kendi istedikleri rejimi yaratmaya çalışan, devrimcilerin sesini kısmak için TV kanallarını ve radyoları kapattıran, muhalif gazetelere saldıran, FETÖ ile mücadele adı altında emekçilere ve muhaliflere saldıranlar hala hesap vermediler.

Evet hesap vermediler. Ama biz soracağız. Gençlik soracak. Ankara Katliamı’nda yitirdiğimiz yoldaşlarımızı da, katilleri de işbirlikçilerini de asla unutmayacağız. Bizle ölümsüzleşenlerimizin anılarını hayatlarımızın ve mücadelemizin her anında yaşatacak and olsun ki: Katillerden ve sorumlulardan, tüm bu katliamların , tüm bu savaş suçlarının hesabını soracağız.

da-ya

Benzer Yazılar