EMEK MANŞET SOKAK

KESK mitinginin yasaklanması Antalya’da protesto edildi

KESK Antalya Şubeler Platformu Ankara’da düzenlenmek istenen yürüyüşün yasaklamasını protesto etti.

Antalya Sokakları- KESK’in “İşimize Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz. Bu Ağır Saldırıyı Da Püskürteceğiz” çağrısıyla Ankara’da düzenlenmek istenen yürüyüşün yasaklaması Antalya’da protesto edildi

KESK Antalya Şubeler  Platformu adına konuşan Mustafa Ayar, OHAL kapsamında 600’ü aşkın KESK bileşeni üyesi, 9bin 843 Eğitim Sen üyesi olmak üzere toplamda 11bin 301 eğitim emekçisinin bir kısmının ihraç edilmesine bir kısmının ise açığa alınmasına değindi. Başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde onlarca eğitim emekçisinin gözaltına alınmasının tek merkezden koordine edilen bir saldırı olduğunu belirten Mustafa Ayar “Öte yandan darbe fırsatçılığıyla güvencesiz, esnek istihdamı temel istihdam biçimi haline getirmeyi, kamu emekçilerini performans sistemi ve sözlü sınavlarla “kapı kullarına” dönüştürmeyi hedefleyen girişimler de hızlandırıldı.” dedi

“BU SABAH ANKARA’DA OLACAKTIK”
Mustafa Ayar açıklamanın devamında “12 Ekim tarihinden beri tüm illerde kamu emekçileri büyük bir ilgi ile yürüyüş kollarını karşılamış, taleplerini haykırmış, Ankara mitingine büyük bir katılımın olacağının işaretlerini verilmişti. Nitekim dün akşam tüm illerden yüzlerce otobüs yola çıkarak sabah saatlerinde Ankara’da olacaktı. Ancak dün öğlen saatlerinde Konfederasyonumuz telefonla aranarak, güvenlik nedeniyle mitingimize izin verilmediği söylenmiş, kısa süre içinde de resmi yazı ile bildirimi yapılmıştır.” diye belirtti.

AKP DARBEYİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜ
AKP’nin, darbe girişimini toplanma ve yürüyüş hakkını yasaklamada bir fırsata dönüştürdüğünü söyleyen Mustafa Ayar “Devlet güvenlik gerekçesiyle toplantı ve gösteri hakkını yasaklayamaz. Aksine devlet toplantı ve gösterilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.AKP özellikle son bir yıldır neredeyse her etkinliğimizi “güvenlik” gerekçesiyle yasaklamaktadır.” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Mitingimizin yasaklanmasını protesto ettiklerini vurgulayan Mustafa Ayar “Bedeli ne olursa olsun açığa almalara, ihraçlara karşı çıkmaya ve arkadaşlarımızın görevlerine dönmesi, OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri çekilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

ekip

 

Benzer Yazılar