MANŞET SOKAK

Valiliğin yasakladığı açıklama Eğitim Sen’de yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi

Antalya Sokakları- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi. Attalos Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına valilik tarafından getirilen yasağın ardından polis ablukasındaki meydana gidilerek, yasağın anti demokratik olduğu ve kınandığı açıklaması yapıldı. Ardından Eğitim Sen Antalya Şube binasında yapılacak basın açıklamasına katılım çağrısı yapıldı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç, AKP’nin OHAL ve KHK aracılığıyla yeni rejim inşa ettiğine vurgu yaparak,  “OHAL ve KHK uygulamalarıyla 12 Eylül askeri faşist rejimine bile rahmet okutacak uygulamalar gerçekleşmektedir. AKP, OHAL ve KHK’lar aracılığıyla yeni bir devlet ve rejim inşa etmeye çalışmaktadır. AKP faşizmi, arsız bir şekilde kendi içinde hiçbir şekilde temizliğe gitmezken FETÖ’cü olduğu iddialarıyla ilgisiz alakasız binlerce yurttaşımızı gözaltına almakta, tutuklamakta, görevden açığa almakta ya da işinden etmektedir” dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİN İNŞASI SAĞLANMAYA ÇALIŞILIYOR”
Muhalif kesimlere anti demokratik uygulamalar ve baskı yapıldığını belirten Kutay Meriç, “İçte ve dışta savaş, Kürtlere, Alevilere, sola yönelik baskı ve savaş politikaları AKP faşizminin milliyetçilerle girdiği ittifakın çimentosu olmuştur. Savaş içinde başkanlık sisteminin inşası sağlanmaya çalışılırken, her türlü parlamenter demokratik öğenin rafa kaldırıldığına şahit olmaktayız. OHAL ve KHK’lar ile meclis devre dışı bırakılmış, basına, aydınlara, sendikalara, belediyelere tüm muhalif güçlere her türlü baskı ve anti demokratik uygulama günlük vakayı adi yeden işlere dönüşmüştür.” şeklinde konuştu.

“GÜLTAN KIŞANAK VE FIRAT ANLI’NIN GÖZALTINA ALINMASI DEMOKRASİ DIŞIDIR”
Kutay Meriç, “Eylül ayında Kanun Hükmünde Kararname-KHK ile 24 DBP’li belediyeye el koyan AKP faşizmi, dünde Diyarbakır Büyükşehir belediyesine el koyma girişimini başlatmıştır. Diyarbakır belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alınmıştır. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması, bu ülkeyi ve halkı parçalanmaya götürecek, geri dönülmez biçimde ateşe atacak akıldışı, izan dışı, demokrasi dışı bir saldırıdır. Kışanak ve Anlı gibi siyasetçiler, ülkeyi kendi çıkarları için yangın yerine çeviren diktatörlük sevdalıları karşısında Türk ve Kürt halklarının kardeşliğinin, bir aradalığının, barışın ve demokrasinin olmazsa olmazlarıdır” ifadelerini sözlerine ekledi.

Çatışma ortamı ve kutuplaşmanın demokratik siyaseti engellediği belirten Kutay Meriç, “Bugün demokratik siyasi kanalları tıkayıp çatışmayı ve toplumsal kutuplaşmayı derinleştirerek, kendi siyasi amaçlarını hayata geçirmek isteyenler şunu bilmelidir ki, tarih onların ülkesine ve halkına yaptığı kötülükleri asla unutmayacaktır. Bizler biliyoruz ki, bu ülkede yaşanan bütün kötülüklerin engellenmesinin yolu diktatörlük inşasına karşı bir arada, omuz omuza mücadele etmekten geçmektedir” sözleriyle basın açıklamasını sonlandırdı.

Fotoğraf: Akdeniz Postası, Antalya Sokakları

ya

Benzer Yazılar