ÇOCUK EĞİTİM MANŞET SOKAK

Anaokulunda otizmli çocuğa ayrımcılık

Alpay Kalkandelen Anaokulu’da 5 yaşındaki otizmli öğrenciye ayrımcılık uygulandığı gerekçesiyle, ailesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi yazıldı. Çocuğun ailesi engelli çocukların ikinci planda tutulduğunu kaydetti.

Antalya – Habibler Mahallesi’ndeki Alpay Kalkandelen Anaokulu’nda eğitim gören 5 yaşındaki otizmli çocuğun öğretmeni tarafından ayrımcılığa maruz bırakıldığı belirtilerek öğretmenleri hakkında şikayet dilekçesi verildi.

Çocuğun annesi,  öğretmenin oğlunu sınıftaki etkinliklere dahil etmediğini ve diğer çocuklardan ayrı tuttuğunu ileri sürdü. Diğer çocuklar plastik hamurla oynarken, çocuğunun öğretmenin yanında betonda oturtulduğunu ifade eden anne, “Çocuğumu hiçbir şekilde oyunlara katmıyor. Bunları kapı aralıkken gözlerimle gördüm. Diğer çocuklar oynarken benim çocuğum cep telefonuyla oynayan öğretmenin yanında bekliyor. Çocuğumun okuldaki oyuncakları kırdığını söyleyerek onlarla oynamasına izin vermiyor, benim evden oyuncak getirmemi istedi. Kendisi de bir oyuncak getirmiş. Çocuğumun sadece bu oyuncaklarla oynamasına izin veriyor” diye konuştu.

Anne K.S. öğretmen S.B’nin veli toplantısına kendisini almak istemediğini belirterek, şöyle devam etti: “Ben de o velilerden biriyim. Benim toplantıya girmeme izin vermedi. Ben ağlayınca okuldan bir yetkili teselli edip toplantıya soktu. Toplantıda söz hakkı istedim ama öğretmen bana ‘Sen saygısızsın’ dedi. Beni konuşturmuyor. Müdüre beni şikayet etti. Ben sadece çocuğumun hakkını arıyorum. Öğretmen çocuğumu okulda istemiyor. Kahvaltıda onu köşeye oturtuyor. Yavrum hep geride”

Çocuğun Babası ise duruma ilişkin; “Engelli çocukları ikinci planda tutuyorlar. Biz de çocuklarımızın diğer çocuklar gibi aynı ortamda büyümesini istiyoruz. Diğer aileler de şimdi Berat’ı istemiyor. Geçen yıl da bu öğretmen ile engelli bir öğrencinin ailesi sorun yaşamış. Biz bu öğretmeni istemedik ama yaş grubunda sadece bu öğretmen vardı. Böyle öğretmenleri okullarda istemiyoruz. Bu öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayetçi olduk, aynı zamanda BİMER’den de şikayetçi olacağız” diye konuştu.

Şikayet üzerine ve olayın sosyal medya üzerinden paylaşılmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nün inceleme başlattığı kaydedildi. Öğretmen S.B. ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.

Benzer Yazılar