DOĞA MANŞET SOKAK

Antalya Düdenpark’ta 2 ayda 9 kedi öldürüldü

Muratpaşa ilçesinde Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü Düdenpark’ta 2 ayda 9 kedi öldürüldü

Antalya – Muratpaşa ilçesinde Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü Düdenpark’ta 2 ayda 9 kedi öldürüldü. 2 ay önce tecavüze uğrayarak öldürülen yavru kedinin ardından parktaki kediler öldürülmeye başlandı. 8. kedinin öldürülmesinden bir hafta sonra, hayvanseverler dün yine aynı parkta bir kediyi yakılarak park içindeki gölete atılmış halde buldu. Bugün öğlen saatlerinde parka dolaşmaya gidenler yine aynı şekilde öldürülmüş 2 kedi daha buldu.

Kedi ölümleri sebebiyle parkta bulunan kedi evi başka bir parka taşındı. Bazı hayvanseverler gece parkta nöbet tutarak kedileri öldüren kişiyi yakalamaya çalıştı, aynı zamanda savcılığa başvurarak bu kişinin yakalanmasını istedi.
Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “Tüm çabalarına rağmen kedi ölümlerini bir türlü durduramadıklarını” kaydetti. “Parktaki kedileri öldürenin aynı kişiler olduğundan şüphelendiklerini” belirten Yanık, “çevredeki hayvan sahiplerinin korku içinde olduğunu” söyledi. Yanık, “Kedi katillerinin 1 kişiden fazla olduğunu düşündüklerini” dile getirerek, yetkililerden destek istedi.
Düdenpark’ta dün gece bir kedinin yakılarak öldürülmesinin ardından, bu öğlen saatlerinde parka dolaşmaya gidenler yine aynı şekilde öldürülmüş 2 kedi daha buldu. Parktaki ölü kedileri fark edenler, durumu polise haber verdi. Son 2 ayda aynı yerde 11 kedinin öldürülmesinin ardından cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de inceleme yaparak parmak izi çalışması yaptı, delil topladı.
Düdenpark’ta son 2 aydır kedi ölümlerinin yaşandığını belirten hayvansever Erkan Zor, “Bu vahşetin bir an önce son bulmasını istediklerini” belirtti.

Kaynak: 140journos

Benzer Yazılar