MANŞET ÖZEL HABER SOKAK

ÇHD Antalya Başkanı: Mühürlemeler mücadelemize engel değil

İçişleri Bakanlığı’nun 370 derneğinn kapatıldığının duyurulmasının ardından dün Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya şubesi mühürlenirken, Antalya Şubesi’ne ise tebligat gönderileceği öğrenildi. ÇHD Antalya Şube Başkanı Deniz Yıldırım konuyu Antalya Sokakları’na değerlendirdi

Antalya Sokakları –  İçişleri Bakanlığı sitesinden yayınlanan duyuruda 370 derneğin faaliyetlerinin durdurulduğunun belirtilmesinin ardından dün ÇHD Alanya Şubesi’nin mühürlendiği belirtildi.  ÇHD Antalya Şube Başkanı Deniz Yıldırım, Antalya Şubesine tebligat gönderileceğinin iletildiğini fakat henüz bir girişim olmadığını bildirdi.
hdp-deniz-yildirimÇHD’nin faaliyetlerinin durdurulmasını  Antalya Sokakları‘na değerlendiren Deniz Yıldırım mühürlemelerin kendilerini engelleyemeyeceğini vurgulayarak “ÇHD olarak binalardan oluşan bir dernek değiliz Bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Mücadelemiz de devam edecek, bunun dernek binalarının mühürlenmesiyle engellenmesi söz konusu olmaz. Çağdaş Hukukçular Derneği  12 Eylül’de de kapatıldı. O süreçte de bu gelenek daha da kökleşerek, 90’lara ulaştı Bugün de öyle olacak, dolayısıyla böylesi bir yöneliş bir çok ilde devam  eden, dernek binalarımızın aranması vs gibi uygulamalar bizim duruşumuzu da, geleneğimizi de yok edemeyecek.” şeklinde konuştu.

“GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”
Deniz Yıldırım OHAL’in ‘FETÖ’ye karşı ilan edildiğini fakat toplumsal muhalefete karşı kullanıldığını ifade ederek “Kendimizi  hiç bir zaman binalar hapseden hukukçular olmadık. Sonuçta bu sistemin mağdurları neredeyse biz orada olduk.  Bundan sonrada sistemin mağdurlarının yanında olmaya devam edeceğiz.  Evrensel hukuk ilkeleri için mücadeleye devam edeceğiz. Bu süreçte de yine güçlenerek çıkacağız, bundan da eminim. Dolayısıyla mühürlemeler  boşuna. Burada nasıl gelişir bilemiyoruz. Pazartesi basın açıklaması girişiminde bulunduk ve saldırıya uğradık. OHAL ‘FETÖ’ye karşı ilan edildi ama bütün muhalefete karşı kullanılıyor. Bizim derneğimize kadar geldi.” diye belirtti.

 

ekip

Benzer Yazılar