MANŞET SOKAK

ÇHD’li avukatlara adliyede polis engeli

OHAL kapsamında derneklerine yönelik baskıları protesto etmek isteyen ÇHD’li avukatlar, adliyede polis barikatıyla karşılaştı.

Antalya Sokakları- Antalya ÇHD üyesi avukatlar, OHAL kapsamında derneklerine yönelik saldırları Antalya Adliyesi önünde protesto etmek ve  basın açıklaması gerçekleştirmek için toplandı. OHAL süresince Antalya Valiliği her türlü gösteri, yürüyüş, eylem ve etkinliği yasaklaması sonucu, basın açıklaması yapmak isteyen avukatlar polis barikatı ile karşılaştı.

OHAL süresince Çağdaş Hukukçular Derneği, faaliyetlerinin durdurulmasını, dernek üyelerinin tutuklanması ve birçok baskı uygulamasının protesto etmek için Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirmek için toplandı.

AVUKATLARA POLİS ENGELİ
Antalya Valiliği, tarafından kentteki gösteri ve etkinliklere yasak getirilmişti. Bunun sonucunda adliye önünde demokratik taleplerini dile getirmek isteyen avukatlara polis izin vermedi. Avukatlar ve polis arasından çıkan arbede bir avukat yere düşerek yaralandı.

Ayrıca Akdeniz Üniversitesi gazetecilik üçüncü sınıf öğrencisi Adnan Özkaçmaz, sarı basın kartı olmadan çekim yaptığı için polis tarafından gözaltına alındı. Kameradaki görüntüleri sildirip hafıza kartına el koyan polis, Özkaçmaz’ı serbest bıraktı.

da

 

 

Benzer Yazılar