MANŞET SOKAK

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden gözaltı açıklaması: Saldırıya uğradık

Antalya Emek ve Demorkasi Güçleri ‘Cumhuriyet Gazetesi Okuyoruz’ etkinliğinin engellenmesi ve 7 kişinin gözaltına alınması hakkında yapılan açıklamada “Polisin sert tutumuna ve provokatif tavrıyla karşılaştık ve saldırıya uğradık.” denildi.

Antalya Sokakları – Antalya Emek ve Demorkasi Güçleri ‘Cumhuriyet Gazetesi Okuyoruz’ etkinliğinin engellenmesi ve 7 kişinin gözlatına alınması hakkında basın toplantısı düzenledi. EĞİTİM SEN Antalya Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasını EĞİTİM SEN Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk okudu.

Kadir Öztürk okuduğu basın açıklamasında, gazete okuma etkinliğinin engellendiği bilgisini yurttaşlara duyurmak üzere alana gittiklerini belirterek “Belirtilen yerde gelen insanlara Valilik kararının duyurusunu yaptık. Duyuru yaptıktan sonra dağılırken polisin sert tutumuna ve provokatif tavrıyla karşılaştık ve saldırıya uğradık.” dedi.

İktidar ve Valililerin esen rüzgardan korktuklarını belirten Kadir Öztürk “Biz hiç kimse ölmesin diye barış talebimizi daha da gür bir sesle haykıracak; hiç bir gazete ve medya kuruluşu kapatılmasın, hiç bir gazeteci tutuklanmasın: hiç kimse işinden aşından olmasın diye mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

HERKES İÇİN DEMOKRASİ
Demokrasinin sadece, ikdirara tehlike yönelince akıllarına geldiğini ve nöbet tuttuklarını vurgulayan Kadir Öztürk “Demokrasi herkesin kendi istek veniyetine göre adlandıracağı bir yönetim değildir. İktidar demokrasiyi sadece kendisi için istiyor. biz bu demokrasiyi herkes için istemekteyiz” dedi

 

 

 

Benzer Yazılar