EMEK MANŞET SOKAK

Genelgeye şerh düşen öğretmenlere sürgün

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan bir lisede okullara gönderilen Başbakanlık Genelgesi’ne şerh düşerek imzalayan öğretmenler il dışına sürgün edildi.

17 Şubat 2016 tarihinde 25627 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2016/4 sayılı Başbakanlık Genelgesi, başta Eğitim Sen olmak üzere çeşitli sendikaların aldığı karar doğrultusunda binlerce öğretmen tarafından şerh düşerek tebliğ alındı. Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan bir lisede Mart ayında bu genelgeyi şerh düşerek imzalayan 3 Eğitim Sen, 1 Eğitim İş ve 1 Eğitim Bir Sen üyesi 5 öğretmen okul müdürünün şikayeti üzerine açılan soruşturma kapsamında müfettişlere ifade verdi.

15 Ekim tarihinde ise bu öğretmenlere genelgeye şerh düştükleri için ‘1/30 Oranında Aylıktan Kesme’ cezası uygulandı. Aynı öğretmenler soruşturma kapsamında sürgün tebligatları yapılarak il dışına sürgün edildi.

Soruşturmanın tamamen ön yargılı, kin ve intikam duygusuyla açılmış olduğunu belirten öğretmenler, düşünce ve ifade özgürlüğüne, sendikal hak ve özgürlüklere aykırı bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Eğitim Sen 17 Şubat 2016 tarihinde 25627 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Başbakanlık Genelgesi’nin iptali ile ilgili Danıştay’a dava açmıştı.

Kaynak: Evrensel

Benzer Yazılar