EĞİTİM MANŞET SOKAK

İmam Hatip Okulu’nda Dombra tenefüs zili oldu

Muratpaşa Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nun teneffüs zili AKP’nin seçim müziği olan Dombra. Okul müdürüne göre bu durumun siyasi bir yanı yok.

Antalya – Muratpaşa Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nun teneffüs zili AKP’nin seçim müziği olan Dombra, öğretmen zili ise  Ahmet Yesevi’den bir ilahi.

Antalya Körfez Gazetesi’nden Müzeyyen Yüce’nin yaptığı habere göre, konuyla ilgili okul müdürü yaptığı açıklamada, Dombra şarkısının siyasi bir durum oluşturmadığını ifade etti. Zillerin okul yönetimi tarafından belirlendiğini kaydetti. Müdür Yunus Yüksel, ““Zaten Dombra Ak Parti’den çok Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşti; kendisi de şu an Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla siyasi bir durum oluşturmuyor. Ak Parti ile bağlantılı değil. Zaten orijinalini çalıyoruz. Milli bir melodi” dedi. Teneffüs zili olarak belirlenen ‘Dombra’ hakkında velilerden bir şikâyet almadıklarını da sözlerine ekleyen Müdür Yüksel, “Velilerimiz arasında çeşitli partilerinin seçmenleri bulunuyor. MHP, Ak Parti, Saadet Partisi, HDP ve CHP seçmeni bulunuyor. Bir itiraz eden olmadı” dedi.

RAMAZANDA TENEFFÜS ZİLİ EZAN OLUYOR 
Dombra dışında iki melodinin daha tenefüs zili olarak kullanıldığını kaydeden Yunus Yüksel,  Diriliş dizisinin ve Ahmet Yesevi’nin deyişine de çaldıklarını ifade ederek, “Diriliş’i öğrencilerden gelen talep doğrultusunda belirledik. Ayda ya da iki ayda bir de zillerin melodilerini değiştiriyoruz; ama bu yıl değiştirmedik. Öğretmenler girişinde de Ahmet Yesevi’den deyişlere yer veriyoruz. Günün anlam ve önemine göre zillerimiz değişir. Mesela Ramazan aylarında ve öğle aralarında zilde ezandan kesitleri veriyoruz” açıklaması yaptı.

Benzer Yazılar