KÜLTÜR-SANAT MANŞET SOKAK

Ödüllü kısa filmler Antalya’da vizyona giriyor

Antalya Sinema Derneği’nin girişimleriyle kısa filmler, sinema salonlarında seyirciyle buluşacak.

Antalya – Antalya Sinema Derneği’nin girişimleriyle kısa filmler, sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Son yıllarda kısa filmlerin yapım kalitesinin oldukça arttığı düşünülürse bu projenin seyirciye farklı ve çok keyifli bir izleme deneyimi yaşatacağı kesin. ‘Ödüllü 5 Kısa Film’ adıyla 6 Aralık’ta Antalya Aksin Sinemaları’nda vizyona girecek kısa filmler şöyle:

Asfalt: Süleyman Demirel’in Altın Koza ödüllü filmi Asfalt, deneysel – kurmaca tarzda tek mekânlı, sürükleyici bir film.

Buhar: Abdurrahman Öner’in 2012 yapımı filmi Buhar, festivallere damgasını vurmuş ve ülkemizde kısa film denince ilk akla gelen, meraklısı ve seveni en çok olan filmlerden.

Uçurtma: Serdal Altun’un ilk filmi Uçurtma, savaşa çocukların dünyasından naif bir şekilde bakıyor.

Tuhaf Zamanlar: Mehmet Emrah Erkanı’nın yönettiği Tuhaf Zamanlar, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ödülle dönmüş, karanlık ve cesur bir film.

7 Santimetre: Metehan Şereflioğlu’nun yönettiği 7 Santimetre bu yıl festivallerin en öne çıkan filmlerinden. Altın Portakal, Altın Koza gibi prestijli ödüllerin sahibi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki aylarda yeni sinema salonlarıyla anlaşmaların yapılacağı ve projenin tüm Türkiye geneline yayılacağı bildirildi.

Kaynak: Öteki Sinema

Benzer Yazılar