MANŞET SOKAK

Ümit Uysal’dan Cumhuriyet Gazetesi açıklaması

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon yapılması ve yazarlarının gözaltına alınması üzerine açıklama yaptı. Ümit Uysal açıklamasında, gazeteye baskın yapılmasının ve yazarların gözaltına alınmasının hukuki açıdan bir gereklilik olmadığını belirtti.

Antalya Sokakları- Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon yapılması ve yazarlarının gözaltına alınması üzerine açıklama yaptı. Ümit Uysal açıklamasında, gazeteye baskın yapılmasının ve yazarların gözaltına alınmasının hukuki açıdan bir gereklilik olmadığını belirtti.

Ümit Uysal Cumhuriyet Gazetesi’nin basın camiasında okul niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet Gazetesi’nin maruz kaldığı baskı ve yazarlarının gözaltına alınması demokrasi ve basın özgürlüğü adına kaygı vericidir” dedi.

“BASKIN VE GÖZALTILARIN HUKUKİ AÇIDAN GEREKLİLİĞİ YOK”
“Basın yoluyla işlenmiş herhangi bir suç varsa usulüne uygun olarak zaten soruşturulabilir. 
Gözaltına alınan basın mensupları, çağrıldıklarında yetkili makamlara gidecek kişilerdir” diyen Ümit Uysal, baskın ve gözaltıların hukuki açıdan bir gerekliliği olmadığını belirtti.

Ümit Uysal açıklamasına şöyle devam etti: “Kaldı ki, böylesine bir operasyon 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturmaları da sulandırmakta, soruşturmaların inandırıcılığını yitirmesine neden olmaktadır. Ortaya çıkan görüntü, ülkemizi; bütün dünyanın gözünde daha az itibarlı bir konuma sürükleyen, ülke içinde de korku ve kaygıları arttıran bir ortama neden olmuştur. Bir an önce demokrasimizin ve günlük hayatımızın normale dönmesi sağlanmalıdır.”

Benzer Yazılar