GENÇLİK MANŞET SOKAK

Akdeniz gençlik örgütlerinden açıklama

Akdeniz Üniversitesi’nde son zamanlarda yaşanan olaylar üzerine gençlik örgütleri ortak açıklama yayınladı. Açıklamada öğrencilere karşı düzenlenen saldırıların polis-ÖGB işbirliği ile yapıldığı belirtildi.

Antalya Sokakları – Akdeniz Üniversitesi’nde son zamanlarda yaşanan olaylar üzerine gençlik örgütleri ortak açıklama yayınladı. Açıklamada öğrencilere karşı düzenlenen saldırıların polis-ÖGB işbirliği ile yapıldığı belirtildi.

Gençlik örgütleri tarafından ortak yayınlanan açıklamada görevden uzaklaştırılan akademisyenlere değinilerek “Akademisyenler çıkarılan KHK’lar aracılığı ile görevden alınırken, üniversiteler yapılan çete-polis işbirlikleri ile 12 Eylül faşizmini aratmayacak görüntülere sahne oluyor. Üniversitemizin en aydınlık yüzleri olan hocalarımızın çok büyük bir kısmı görevlerinden men edilmişken ve geri kalan ilerici, demokrat hocalar her an görevden alınma tehdidiyle karşı karşıyayken üniversiteliler gerici ve faşist çetelerin açık hedefi haline getiriliyor, üniversiteliler her gün gerici, faşist çete-ÖGB-polis işbirliğinin, yandaş rektör faktörünün farklı versiyonlarıyla tanışıyor.” denildi.

12 Aralık Pazartesi günü yaşanan olaylara ilişkin ise “Dün sahnede Turancı Hareket Platformu’nun(THP) arka plandaysa ÖGB ve polis işbirliğinin olduğu provokasyon Akdeniz Üniversitesi’ndeki durumu oldukça net şekilde özetliyor. Faşist çete Nihal Atsız anmasından çıkarak kafede oturan üniversitelilere saldırmıştır. Anaakım medyada olay hakkında devrimci öğrencilerin taşlı saldırısına ülkücü grubun karşılık vermesi şeklinde geçen olayda ilk saldırı faşist grup tarafından yapılmıştır. Bu durum hakkında güvenliğin uyarılmasına rağmen güvenlik hiç bir girişimde ve önleme bulunmamıştır.” denildi.

 

Benzer Yazılar