MANŞET SOKAK

Antalya Alevi Bileşenleri: Katliamlar ülkesi olmayacağız

Antalya Alevi Bileşenleri ve Antalya halkı Maraş Katliamı’nda yitirilenleri anmak için bir araya geldi.

Antalya Sokakları- Antalya Alevi Bileşenleri ve Antalyalılar Maraş Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anmak için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Birçok partinin destek verdiği anmada slogan yasağı “Faşizme karşı omuz omuza” , “Katliamlar ülkesi olmayacağız” , “Maraş’ı unutma, unutturma” sloganlarıyla delindi.

“KATLİAM DARBE SÜRECİNİN TAŞLARINI DÖŞEDİ”
Alevi Bileşenleri adına basın açıklamasını yapan Hacı Bektaş Veli Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Erdoğan, “CIA, MHP ve kontrgerillanın kanlı elleri tarafından örgütlenen katliam yıllarca Alevi Sünni çatışması olarak gösterilmeye ve unutturulmaya çalışıldı” dedi. Maraş Katliamı’nın 12 Eylül 1980 darbesi sürecine etkisi olduğunu vurgulayan Nurettin Erdoğan, “Alevi-Sünni çatışması süsü verilen ve Alevi halkını, devrimcileri hedef alan faşist saldırı ve katliamlar askeri darbe sürecinin taşları döşendi. Maraş katliamı 12 Eylül askeri faşist darbesine doğru ilerleyen süreçte egemenler açısından en kritik adımlardan birini oluşturmuştur. Maraş katliamının hemen ardından sıkıyönetim ilan edildi ve darbe süreci hızlandırıldı” dedi.

basin-aciklamasiAKP iktidarının alevilere yönelik politikalarına değinen Nurettin Erdoğan “AKP iktidarı demokrasi maskesini çoktan bir kenara bıraktı. Halka dönük baskı ve sindirme politikalarını katliamlara sahip çıkmaya kadar vardırıyor. Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğraması sonrasında Başbakan “milletimize hayırlı olsun” diyebiliyor, seçim meydanlarında Aleviler yuhalatılıyor, Cemevleri “ucube” olarak karalanmaya çalışılıyor. Dindar ve kindar nesil yetiştirmek tek amaçları olunca Aleviler kolayca düşmanlaştırılabiliyor. Maraş katliamını Alevi-Sünni çatışması olarak sunanlar bugün de kendi iktidarlarını korumak için mezhepçiliği ve ırkçılığı kışkırtarak kutuplaştırma-ayrıştırma siyaseti yürütmektedirler” dedi.

“AKP YENİ KATLİAMLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR”
Nurettin Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti: “AKP Maraş katliamında kentin emniyet müdürlüğünü yapmış olan Abdülkadir Aksu’yu AKP Genel Başkan yardımcılığı koltuğuna oturtmuştur. Maraş katliamcısı Ökkeş (Kenger) Şendiller AKP iktidarının sözde “Alevi açılımında” iktidar tarafından “Alevi çalıştayına” davet edilmiştir. AKP’nin Suriye’de besleyip büyüttüğü cihatçı katillerin, IŞİD türü örgütlerin Suruç, Ankara, Gaziantep gibi kentlerimizde yaptığı katliamlar yeni Maraş katliamına davetiye çıkarmaktadır”

“BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN ÜLKESİNİ KURMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
“Bugün Maraş’ı unutmamak, AKP’nin gerici-ırkçı-mezhepçi politikalarına karşı durmak demektir. Bugün Maraş’ı unutmamak, gericiliğe ve faşizme karşı eşit, özgür, kardeşçe, insanca bir yaşamın mücadelesini vermek demektir. Bugün Maraş’ı unutmamak, AKP’nin gerici-ırkçı-mezhepçi politikalarına karşı durmak demektir. Bizler barışın ve kardeşliğin ülkesini kurmak için mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” diyen Nurettin Erdoğan, katledilen yurttaşları anarak basın açıklamasını sona erdirdi.

 

 

Benzer Yazılar