MANŞET SOKAK

Cebinde patlayıcıyla AVM’de saatlerce gezmiş

“Kazım Özalp caddesi” olarak bilinen kapalı yolda Ocak ayında iki patlayıcının infilak ettirilmesine ilişkin yargılanan sanık Müebbet ve 49 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Harun Ölmez: “Cebimde patlayıcı maddeyle alış veriş merkezinde saatlerce gezdim” dedi.

Antalya – Muratpaşa ilçesinde Ocak ayında iki patlayıcının infilak ettirilmesine ilişkin yargılanan sanık Harun Ölmez, müebbet ve 49 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Harun Ölmez ve Emrah Ölmez ile avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanıklardan Harun Ölmez, ” Kazım Özalp caddesi” olarak bilinen kapalı yolda gerçekleştirilen eylemi kimseye zarar vermek niyetiyle yapmadığını, kendisine verilen bombaların ses bombası olduğunun söylendiğini belirtti.

Eylemi sadece ses getirmek amacıyla yaptığını ve PKK tarafından ailesine zarar verilmekle tehdit edildiğini savunan Harun, “Babam korucu olduğu için örgüt tarafından sürekli tehdit ediliyordum. İradem dışında bu olayı gerçekleştirdim. Verdikleri bombanın ses bombası olduğunu söylediler. Tehdit ettikleri için yapmak zorunda kaldım. Para vererek bu olayı yapmamı sağladılar. Aileme zarar gelsin istemedim. Bombayı bıraktığım çöp kutusunun dahi parçalanmayacağını düşünüyordum.” dedi.

Ölmez, patlamanın gerçekleştiği dönemde havanın soğuk olmasından dolayı insan yoğunluğunun olmadığını öne sürerek, bombanın çok büyük bir boyutu olmadığını da iddia etti.

Bombayla bölge yakınında bulunan alışveriş merkezine girip uzun süre kaldığını anlatan Ölmez, “Eğer birine zarar vermek isteseydim bunu alışveriş merkezi içinde de yapabilirdim. Cebimde patlayıcı maddeyle alış veriş merkezinde saatlerce gezdim. Ama dediğim gibi bunu baskı sonucu yaptım.” dedi.

Ölmez, kendisiyle birlikte yakalanan Emrah Ölmez’in bu olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, bombadan da haberinin olmadığını savundu.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti sanık hakkında, “Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını, yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırma kalkma” suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Cezada takdir indirimi yapan heyet, cezayı ömür boyu hapse indirdi. Sanık Ölmez hakkında  toplamda 49 yıl 2 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

 

Benzer Yazılar