KADIN MANŞET SOKAK

Kadın Platformu: “Gözaltında tacize, tecavüze, işkenceye son”

Antalya Kadın Platformu, gözaltına alınan, tutuklanan kadın vekillere ve eşbaşkanlara uygulanan şiddet ve tacizi protesto etti.

Antalya Sokakları- Antalya Kadın Platformu, gözaltına alınan, tutuklanan kadın vekillere ve eşbaşkanlara uygulanan tacizi, şiddeti basın açıklaması yaparak protesto etti.

Antalya Halkevi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Antalya Kadın Platormu bileşenleri katıldı. Basın açıklamasını yapan  Fatma Kayaoğlu, “Bugün OHAL’i kullanan AKP iktidarı ,en meşru hakları İçin sokağa çıkan kadınlara müdahale ederken,gözaltına alırken; şiddete başvurmaktan,aşağılayıcı – cinsiyetçi küfürleri kullanmaktan, kadınları yerlerde sürükleyip tekmelemekten,gözaltında tacize,tecavüze varan insanlıkdışı uygulamalardan vazgeçmiyor” dedi.

15556446_10154772153173232_415096364_o“Özellikle AKP iktidarı döneminde artan kadın düşmanlığı savaş ile birleşince devlet politikası haline geldi” diyen Fatma Kayaoğlu, Besime Konca’nın gözaltına alınışına değinerek seçilmiş ve muhalif kadınlara uygulanan şiddetin arttığını vurguladı. Avukatların, kadınların ağır ve sistematik şekilde işkenceye maruz kaldığını, sağlık durumlarının kaygı verici olduğunu söylediğini belirten Fatma Kayaoğlu, tacizin ve tecavüzün kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kadın Platformu olarak HDP’li kadınların yanlarında olduklarını belirten Fatma Kayaoğlu, “Devletin sorumluları tespit edip gereken cezayı almalarını sağlamakla yükümlü olduğunu bir kez daha buradan hatırlatıyoruz” dedi.

Basın açıklaması, “Erkek devlet şiddetine, gözaltında tacize, tecavüze son” sözleriyle sona erdi.

ya

Benzer Yazılar