MANŞET SOKAK

Muratpaşa’dan alternatif ulaşım: “Arabadan in bisiklete bin”

Muratpaşa Belediyesi çevre dostu bir proje kapsamında, alternatif bir ulaşım aracı olarak bisiklete güvenli biniş kursu veriyor. Evcilmen Spor Salonu ve Bayındır Parkı’nda devam eden kurs, her yaş grubundan 130 kadının katılımıyla gerçekleşiyor.

Antalya- Muratpaşa Belediyesi çevre dostu bir proje kapsamında, alternatif bir ulaşım aracı olarak bisiklete güvenli biniş kursu veriyor. Evcilmen Spor Salonu ve Bayındır Parkı’nda devam eden kurs,  her yaş grubundan 130 kadının katılımıyla gerçekleşiyor.

Evcilmen Spor Salonundaki kursa katılan Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, motorlu araç odaklı ulaşım sistemlerinin insan sağlığı ve çevre açısından önemli tehdit haline gelirken bisikletin, alternatif ulaşım sistemi olarak ön plana çıktığını söyledi.

“ARABADAN İN, BİSİKLETE BİN “
Toplumda bisiklet kullanımı yaygınlaştıkça kamu yönetiminin bisiklet yapmaya mecbur kalacağını dile getiren  Uysal, “Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanımına dikkat çekmek için 6 Mart, Atatürk’ün Antalya’ya geliş gününe ilişkin bir hazırlığımız var” dedi.

6 Mart’ın Pazartesi’ye denk geldiğini belirten Uysal, o gün için Antalya’ya işe bisikletle gitme çağrısı yapacaklarını belirtti.

Bununla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yapıp güvenli bir sürüş için gerekli tedbirlerin alınmasıyla görüşeceklerini kaydeden Uysal, “6 Mart’ta herkes bisiklete binsin” dedi.

Kaynak: DHA

Benzer Yazılar