MANŞET SOKAK

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Reina Katliamını protesto etti

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, yılbaşı gecesi İstanbul’da gerçekleşen katliamı protesto için sokağa çıktı. Polisin OHAL’i bahane etmesi üzerine, Attalos Heykeli önünde yapılması planlanan basın açıklaması Eğitim-Sen binasında gerçekleşti.

Antalya Sokakları – Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, yılbaşı gecesi İstanbul’da gerçekleşen katliamı protesto için sokağa çıktı. Polisin OHAL’i bahane etmesi üzerine, Attalos Heykeli önünde yapılması planlanan basın açıklaması Eğitim-Sen binasında gerçekleşti.

Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eşbaşkanı Songül Şarklı, açıklama öncesinde: “Attalos Heykeli önünde gerçekleştirilmesine izin vermeyen valiyi “Temmuzdan bu yana yaşadığımız şey tekrarlandı. Ohal gerekçe gösterilerek, anayasal, demokratik hakkımız engellendi. Basın açıklamasını bu salon yerine aşağıda, kamuoyunun görebileceği bir yerde yapmamıza izin verilmedi, valiliğin bu olağanüstü halin de üstündeki yasakçı tavrını kırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasına: “Bu ülkenin yeni bir yıla katliamla girmesinin siyasi sorumluları ve bu katliamı önleyemeyenler istifa etmelidir” sözleriyle başlan Songül Şarklı, yaşanan katliamların ardından iktidarın sorumluluk üstlenmediğini kaydederek, bu durumun kabul edilemez noktaya ulaştığını belirtti.

“TOPLUMU KUTUPLAŞTIRANLAR, SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLER KADAR SORUMLUDUR”
Açıklamayı “Toplumu sürekli kutuplaştırıp, nefret dilini kullanarak düşmanlaştıranlar, laikliği her fırsatta ayaklar altına alıp, toplumun her kademesinde cihatçı katil yaratan; ilkokul çocuklarına cihat yeminleri ettiren öğretmenler yetiştirip, sokak ortasında kadınlara saldıranları serbest bırakanlar,“Yılbaşı kutlamak gayrımeşrudur” diye fetva verenler, OHAL süresince gazetecilerden siyasetçilere binlerce insanı tutuklayan, ancak halk için hiçbir güvenlik önlemi almayanlar,Uzun süredir iç ve dış politikada izlenen yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’yi bu tür saldırı ve katliamların hedefi haline getirenler, saldırıyı gerçekleştirenler kadar yaşananlardan sorumludur” sözleriyle sürdüren Songül Şarklı,

SALDIRININ ARDINDAN KARANFİL BIRAKAN ESP’LİLER,LAİKLİK ÇAĞRISI YAPAN HALKEVCİLER GÖZALTINDA
“Son bir ayda üç katliamın yaşandığı, bir büyükelçinin öldürüldüğü ülkenin iç güvenliğinden sorumlu bakan olarak kahve konuşması yapan ve laikliğe sahip çıkan Halkevcilerle uğraşmak ve tutuklamak yerine “Reina’da onlarca kişiyi katledip elini kolunu sallayarak mekândan çıkan katili bulmalı ve katliamları önlemelidir” ifadelerine yer verirken, katliamın ardından saldırının yaşandığı yere karanfil bırakan ESP üyelerinin gözaltına alınması da eleştirdi.

Açıklama:”Bizler; eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir ülkeye olan inancımızı ne 2016’da kaybettik, ne 2017’de; ne de daha sonra kaybedeceğiz. Demokrasi için verilecek emeğimiz, uğruna direnilecek memleketimiz, faşizme ve diktatörlüğe teslim edilmeyecek düşlerimiz var. Bizler, baskıya, savaşa, teröre karşı birlikte yaşama ve birlikte yaşatma mücadelesine inadına devam edeceğiz” ifadeleriyle sona erdi.

Benzer Yazılar