GENÇLİK MANŞET SOKAK

CHP Antalya Gençlik Kolları’ndan tutuklanan Halkevleri üyelerine destek

İstanbul Okmeydanı’nda bulunan bir kahvede laiklik bildirisi okuyan iki Halkevleri üyesinin tutuklanmasının ardından CHP Antalya Gençlik Kolları basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Sokakları- İstanbul’un Okmeydanı ilçesinde bulunan bir kahvehanede gericiliğe karşı laiklik çağrı yapan Halkevleri üyesi Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya’nın tutuklanması CHP Antalya Gençlik Kolları tarafından protesto edildi. CHP il binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına bir çok sendika ve kurum destek verdi.

İstanbul’da bir eğlence mekanında gerçekleştirilen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, geçtiğimiz günlerde Okmeydanı’nda bir kahvehanede gericiliğe karşı laiklik çağrısı yapan iki Halkevleri üyesinin tutuklanmıştı. CHP Antalya Gençlik Kolları tutuklamaları protesto etmek için CHP il binası önünde bir çok sendika ve kurumun desteğiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül,  “Bu gözaltı ve tutuklamalarla, gerçek yüzlerini bir kez daha göstermiştir. Onlar dahi bilmektedir ki fikirler: akla ve mantığa bir kez yerleştiği zaman, bir kez yayılmaya başladığı zaman onu durdurmak imkansızdır” dedi. “Halkın içerisinde, sokakta, kahvede, hiç bir şiddet eylemi içermeyen, sadece bilgilendiren, cesaretlendiren ve doğru yolu gösteren bu açıklamadan korktular” diyen Musa Gül, tutuklanan Halkevleri üyelerinin yanında olduklarını belirtti.

15942905_557786777745183_577255975_o“Bizler bildiklerimizi her zaman aynı cesaret ve inançla söylemeye kararlıyız” diyen Musa Gül, Halkevleri üyelerinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen bildiriyi okuyarak, bu bildiriye imza attıklarını belirtti. Musa Gül, “Gericiliğe ve tek adamlığa izin vermeyeceğiz” diyerek basın açıklamasına son verdi.

Benzer Yazılar