MANŞET SOKAK

Hrant Dink Antalya’da anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Birgün gazetesi yazarı Hrant Dink, öldürülmesinin 10. yılında Antalya’da anıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Birgün gazetesi yazarı Hrant Dink, öldürülmesinin 10. yılında Antalya’da anıldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi’nce “Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olağan şüpheliler yargılansın” talebiyle  gerçekleştirilen anma etkinliğinde Ümit Kıvanç’ın dava dosyasındaki belgeleri ve ses kayıtlarını kullanarak hazırladığı Hrant Dinç cinayeti davasını konu alan “19 Ocak’tan 19 Ocak’a” isimli filmin gösterimi yapıldı.

 

Eğitim Sen Antalya Şubesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan ÇGD Akdeniz Şube Başkanı  Mustafa Sözen, Hrant Dink’in Türkiye’de ifade ve basın özgürlünün simgesi bir gazeteci olduğunu söyledi. “Hrant Dink ‘in katledilmesinin üzerinden kocaman ve adaletsiz bir 10 yıl geçti” diyerek Hrant Dink cinayeti davasında yaşanan sorunlara dikkat çeken Mustafa Sözen  konuşmasına şöyle devam etti:

Hrant Dink; ‘Bu ülkede güvercinleri vurmazlar‘ dediği halde katledildi. Çünkü, yaşadığı bu coğrafyayı ve bütün insanlarını seviyordu. Hrant Dink; düşünce ve basın özgürlüğünün simgesiydi. Hrant Dink; Türkiye halklarının barış ve demokrasi içinde insanca yaşamasını savunan cesur ve simge bir isimdi. Hrant Dink için; yaşadığı coğrafya, vatanıydı ve en derin yerine gömülmek istediği toprağıydı. Yazdığı bir yazı nedeniyle; gerici, muhafazakâr, ırkçı kesimlerin linç kampanyasıyla karşılaştı. Hedef gösterildi. 
Dönemin Valiliği kanalıyla uyarı niteliğinde tehdit edildi. Katledileceği güne kadar; çok sevdiği bu coğrafyada “bir güvercin tedirginliğiyle ” yaşamak zorunda bırakıldı.”

 

Gazeteci ve Yazar Ümit Kıvanç’ın belgeselinde isim ve belgeleriyle ortaya konan Hrant Dink cinayetinde ihmali olan kamu görevlilerinin ortaya konduğunu hatırlatan ve “10 yıldır adalet bekliyoruz” diyen ÇGD Şube Başkanı Sözen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler,Hrant’ın kardeşleri, meslektaşları, basın emekçileri olarak; bu cinayet şebekesinin ivedilikle yargılanıp, tüm Türkiye halklarına; bir barış güvercinini, bir gazeteciyi, bir düşünce özgürlüğü savaşçısını katletmenin hesabını vermelerini, adaletin yerini bulmasını bekliyoruz. Bizler basın emekçileri olarak; Hrant’ı katledenlerin tümü yargılanıncaya kadar takipçisi olacağız.”

 

Hrant Dink anma etkinliğine ÇGD üyelerinin yanı sıra Antalya emek ve demokrasi platformu üyesi sendika ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Benzer Yazılar