MANŞET SOKAK

Metin Göktepe Antalya’da anıldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şubesi, 21 yıl önce haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınan ve katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe için anma etkinliği düzenledi.

Antalya- 8 Ocak 1996 tarihinde haber takibi yaptığı sırada gözaltında katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi tarafından söyleşi ve belgesel gösterimi ile anıldı. Etkinlikte konuşan gazetecilik meslek örgütü yöneticileri ve gazeteciler, Metin Göktepe’nin topluma gerçekleri aktarmak istediği için öldürüldüğünü ve anısını yaşatacaklarını vurguladı.

“O YÜREK HİÇ SUSMAYACAK”
ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Mustafa Sözen, Metin Göktepe’nin 21 yıl önce İstanbul Eyüp’te gazetecilik görevini yerine getirirken gerçeklerin açığa çıkmasından korkanlar tarafından gözaltına alınarak katledildiğinin altını çizerken, “Meslektaşımız Metin Göktepe, toplumun vicdanı bir gazeteciydi.  Karanlığın üstüne gittiği, halka gerçekleri aktarmak sorumluluğunu taşıdığı için katledildi” dedi.  “O yürek hiç susmayacak” diye konuşan Sözen, Metin Göktepe’nin anısını yaşatacaklarını söyledi.


“METİN’İN BAYRAĞINI TAŞIYACAĞIZ”
Metin Göktepe’yi anma etkinliğinde söz alan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Kurtman, “Türkiye’de basının tarihi ne yazık ki katliamlar tarihi. Metin Göktepe’ye vurulan her darbe basına ve demokrasi isteyen halka vurulmuştur. Bu cinayet, gazetecilerin örgütlenmesi,  dayanışmayı büyütmesi ve soruşturma ile davayı ısrarlı takibiyle, faillerin ceza almasıyla sonuçlandı. Metin’in bayrağını taşıyoruz, taşıyacağız. Bugün geldiğimiz noktada Metin Göktepe ışığında gazeteciliğin suç olmadığını da topluma benimsetmeliyiz” şeklinde konuştu.

img_0819“METİN HEP 28 YAŞINDA”
Evrensel Gazetesi Antalya muhabiri Mahir Doğan ise  “Metin bugün hayatta olsaydı 49 yaşında olacaktı fakat o hala 28 yaşında ve bizimle” diyerek başladığı sözlerini dava sürecinde katillere karşı yürütülen mücadelenin önemini vurguladı. Gazetecilik meslek örgütlerinin ve demokratik kamuoyunun duyarlı ve ısrarlı takibi sonucu Metin Göktepe’nin katillerini ceza aldığına dikkat çeken Mahir Doğan, Metin Göktepe’nin kalemini yere düşürmemek için mücadele ettiklerini belirtti.

 

GÖKTEPE ÖDÜLÜ BÜYÜK ONUR”
2016 yılı Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü sahiplerinden Körfez Gazetesi muhabiri Müzeyyen Yüce de  “Metin Göktepe geçmişten günümüze gelen baskının ve basın cinayetlerinin en önde gelen temsilcilerinden bir tanesi, onun adına verilen gazetecilik ödüllerini almak çok büyük bir gurur. Mesleğimi yaparken Metin Göktepe’nin, Uğur Mumcu’nun açtığı yoldan ilerlemeye çalışıyorum” dedi.

img_0820

Metin Göktepe’yi anma etkinliğinde daha sonra, Göktepe’nin gazetecilik yaşamı, katledilmesi ve dava süreçlerini konu alan bir video belgesel izlendi.

Benzer Yazılar