MANŞET SOKAK

Eğitim-SEN’den ihraç edilen emekçiler yararına söyleşi ve imza günü

Eğitim-SEN Antalya Şubesi, 686 sayılı KHK ile ihraç edilen sendika üyeleri için söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi. Sendika binasında gerçekleştirilen etkinliğe yazar Sultan Avcı Zengin ve Adem Atar katıldı.

Antalya Sokakları- Eğitim-SEN Antalya Şubesi, 686 sayılı KHK ile ihraç edilen sendika üyeleri için Sultan Avcı Zengin ve Adem Atar’ın katılımıyla söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özlem Yavuz, “Merhaba arkadaşlar, hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada Adem Atar ve Sultan Avcı Zengin ile söyleşmek için buradayız. Biliyorsunuz ki, örgütümüzün üzerindeki yoğun baskılar artarak devam ediyor. En son üç arkadaşımız görevlerinden ihraç edildi. Ama biz mücadeleye devam edeceğiz. Elbette bu günleri beraber atlatacağız. Birlikte mücadele ederek, dayanışma içerisinde bu yolda yürüyeceğiz. Bugün burada yazarlarımız bunun için burada. Bugün burada yazarlarımızın kitaplarının gelirlerini tamamen ihraç edilen arkadaşlarımıza aktaracağız. Ben sözü arkadaşlarımıza bırakıyorum” dedi.

DAYANIŞMA VE UMUT ÇAĞRISI
Açılış konuşmasının ardından söz alan Sultan Avcı Zengin, dayanışma ve umut çağrısı yaparak “Her zaman için içimizdeki o umudu kesmemiz lazım. Ben diyorum ki biz tohuma döndük ileride daha büyük filizler vereceğiz. Umarım bu son olur ve ihraç edilen arkadaşlarımız geri döner” ifadelerinde bulundu.

Kitabı hakkında konuşan Sultan Avcı Zengin, “Buradaki kitabımın adından belli olacağı gibi ‘Anılardan Gün Işığına Yolculuk’ ben annelerimizin anlattıklarından kurmaca öyküler kurarak 20 taneyi bulan kısa öyküler yazdım. Buradaki amacım, insanların yaşadıkları, günlük olaylar, bu olayların aslında insanların geleceklerini nasıl etkiledikleri üzerine. Burada şöyle bir sonuç çıkarttık, anılardan öyküler yaratılabilir” dedi.

img_0661

İnsan odaklı bir öykü kitabından herkes kendisinden bir öykü bulabilir diyen Sultan Avcı Zengin, bu kitabı yazarken yaşanmış olaylardan etkilendiğini ve okuyucularının öykülerden çok etkilendiklerini dile getirdi.

Sultan Avcı Zengin Şefim Beni Kurtar adlı hüzünlü kısa öyküsünü dinleyicilerle paylaştı. Öyküsü hakkında konuşan Sultan Avcı Zengin, ”İnsanlarını gözünde suçlu olmak için bir şey yapmak gerekmiyor. İlla bir önyargı varsa bir düşünce varsa sonunda insanları suçlu görüp Abuzer Amca gibi taşlanarak öldürülebiliyor” ifadelerinde bulundu.

Sultan Avcı Zengin’in ardından söz alan yazar Adem Atar, “Buradaki kitaplar benim yetişkinler için yazdığım ilk iki oyun” dedi.

img_0675

Yazdığı kitaplar hakkın açıklamalarda bulunan Adem Atar, İçimizdeki Göçük adlı kitabını ortaokul yıllarında çalıştığı tuğla ocaklarındaki anılarından esinlenerek yazdığını dile getirdi. Adem Atar, “Tuğla ocakları, çok ilkel koşullarda üretim yapılan bir yer. Bir arkadaşım vardı işte ben ona bir gün dedim ki ‘ramazan ben bir gün gelecek bu tuğla ocaklarını yazacağım’ dedim. Orta okul öğrencisiyim ne okumuşluğum ne yazmışlığım var. Ama o yazdığım ilk oyun bu oldu” şeklinde konuştu.

“DAYANIŞMASIZ KALMANIN ACISINI YAŞADIK”
12 Eylül’ü yaşamış biri olduğunu söyleyerek, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Adem Atar, ”Her şeyimizi aldılar, yalnız kaldık. Kimse kimseye sahip çıkacak halde değildi. Hepimizi yalnız, dayanışmasız kalmanın acısını yaşadık. Bunları yaşadığımız için ben her fırsatta mağdur olan insanlarla, direnenlerle dayanışmadan yanayım” dedi.

Nezir Baba Denizden de Kovuldu adlı kitabını o yıllarda yazdığını ifade etti.Son olarak kitabın yayımlanmasında emeği geçen, destek olan herkese teşekkür etti.

Söyleşinin ardından imza standına geçildi. Kitap alan dinleyiciler, yazarlara kitaplarını imzalattıktan sonra etkinlik sona erdi.

da

 

Benzer Yazılar