DOĞA MANŞET SOKAK

İmecik’teki atık çamur için köylüler bir araya geldi: “Sağlımız için bakanlık harekete geçmeli”

Korkuteli İlçesine bağlı İmecik, Beyiş Avdan ve Ulucak mahallelerinde 4 yıldır süren yaylalara atık madde atımının tehlikeli olduğuna ilişkin TÜBİTAK rapor yayımladı. Yayımlanan raporun ardından bugün A Platformu çağırısıyla Antalya Tabipler Odası’nda basın toplantısı düzenlendi.

Antalya Sokakları- Korkuteli İlçesine bağlı İmecik, Beyiş Avdan ve Ulucak mahallelerinde 4 yıldır süren yaylalara atık madde atımının tehlikeli olduğuna ilişkin TÜBİTAK rapor yayımladı. Yayımlanan raporun ardından bugün A Platformu çağırısıyla Antalya Tabipler Odası’nda basın toplantısı düzenlendi. İmecik, Beyiş, Avdan ve Ulacak mahallelerinin muhtarları ve orada yaşayan köylülerin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında “Bizler, atık dökülmesinin derhal durdurulmasını, bölgenin kirlilikten temizlenmesini, bu atıkların bertarafı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın derhal harekete geçmesini istiyoruz” denildi.

TÜBİTAK: “TEHLİKELİ VE ZARARLI MADDE”
img_0807
Yaşanılan zorlukları anlatan İmecik Köyü muhtarı Zekeriya Bozkurt, bölgedeki tek geçim kaynağı hayvancılık olduğunu ve hayvanları otlatmak için gittiğinde tarlasının çamurla kaplanmış bir vaziyette bulduğunu dile getirdi. Atık maddelerin sadece hayvanlara zarar vermediğinin altını çizen Zekkeriya Bozkurt, ” Bizim yetiştirdiğimiz hayvanlar nereye gidiyor? Şehir merkezlerine insanların tüketimine. bu zehirli atık hepimize zararlı. Sağlımız için bakanlık harekete geçmeli” ifadelerinde bulundu.

Halk olarak bu zararlı maddelerin artık buradan kaldırılmasını istediklerini dile getiren Avdan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gökler, “Bu rapora rağmen hiçbir şey yapılmıyor. Artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgilenmiyor diye düşünüyorum. Valiliğe ve bir sürü yetkili yere gittik bizi önemsemediler” dedi.
“Artık bu bölgenin değil ülkenin sorunu” diyen Hüseyin Gökler, çalışmalarının süreceğini dile getirerek herkese teşekkür etti.

 

“MAZLUMUN SUÇLU GÜÇLÜNÜN HAKLI OLDUĞU DURUM YAŞANIYOR”img_0809
Bazı tarla sahiplerinin para karşılığında tarlasına atık madde döktürdüğünü dile getiren Ali Demir, “Bu atık maddedöktüren vatandaşta para alıyor. gariban adam işte. Bunları önlemek için dökene ve döktürene ağır caydırıcı cezalar olmalı” dedi. Atık çamurdan kaynaklanan kara sinek sorunu hakkında Ali Demir köydeki sıkıntıları değindi ve mücadele edeceklerini dile getirdi.

“İmecik köyümüz bin yıllık tarihi ve kültürel değerlere sahip bir yer. Buradaki tarıma açık arazilerimize insan dışkısı dökülmektedir” diyen İmecik köylüsü Muhammet Küçükkuş, hiçbir önlem alınmadığına dikkat çekti.

Duruma ilişkin karşı çıkan herkesi tehdit edildiğinin altını çizen Muhammet Küçükkuş, yetkili makamların hiçbir destekte bulunmadığını sözlerine ekledi.

Köylülerin konuşmalarının ardından basın toplantısı sona erdi.

 

da

 

Benzer Yazılar