LİSE MANŞET SOKAK

İzmir Marşı yasağına Antalyalılardan protesto

İzmir Marşı’nın Alanya Lisesi’nde fiili olarak yasaklanması üzerine bugün protesto eylemi gerçekleştirildi. Alanya Lisesi’nin önünde toplanan çok sayıda vatandaş hep birlikte İzmir Marşını söyledi.

Antalya- Alanya Lisesi’nin İzmir Marşı’nı yasaklaması üzerine bugün okul binası önünde toplanan Antalyalılar İzmir Marşını söyleyerek protesto eylemi gerçekleşti.

Antalya’nın Alanya ilçesinde okullarını bir müzik yarışmasında temsil etmek üzere prova yapan bir grup öğrenci İzmir Marşı’nın seslendirince, okul yönetimi rahatsız oldu. Bir yönetici, öğrencileri “Bu marş siyasal bir marş, söylemeyin” diye uyardı.

Bugün CHP İl Gençlik Kolları çağrısıyla 12.30’da Alanya Lisesi’nin önünde toplanıldı. Çok sayıda insanın destek verdiği eylemde basın açıklaması yapılmasına izin verilmedi. Bunun üzerine CHP Alanya Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sayın kalabalığa yönelik konuşma yaptı.

Eyleme izin almak için yetkililere başvurduklarını belirten Ozan Sayın, “Bugün burada tepkimizi göstermek amacıyla toplandık. Protesto için gereken izin belgelerimizi yetkililere sunduk fakat izin çıkmadı. İznin çıkmasının ardından en kısa zamanda tekrar toplanarak tepkimizi dile getireceğiz” dedi.
Ardından okul binasının önünde toplanan onlarca insan hep bir ağızdan İzmir Marşını söyleyerek okul yönetiminin tutumunu eleştirildi.

Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminden ise iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA,DHA

 

 

Benzer Yazılar