KADIN MANŞET SOKAK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan kadınlara polis saldırısı

Antalyalı feministlerin çağırısıyla bugün Feminist Gece Yürüyüşü gerçekleştirildi. Üç Kapılarda toplanan kadınlara yürüyüşün izinsiz olduğu bahane edilererek engellendi. Basın açıklaması yapan kadınlara çevik kuvvet polisi ve TOMA ile saldırıldı.

Antalya Sokakları – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Antalyalı feministler gece yürüyüşü gerçekleştirdi. Üç Kapılarda toplanan kadınlar şarkılarla, sloganlarla 8 Mart’ı kutladı. Yürüyüş yapmak isteyen kadınlara, polis engel oldu. İzinsiz olduğu gerekçesiyle yürüyüş yapamayan kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından halaylarla, şarkılarla dağılmaya başlayan kadınlara  TOMA ve onlarca çevik kuvvet polisi saldırdı.

Tüm engellere rağmen yapılan kadınlar adına basın açıklamasını okuyan  Suzan Yazıcı, Dün Bursa’dan Ankara’ya giderken otobüsü devrilen Türk Metal İş Sendikasından ölen 6 işçi kadını andı. “Talepleri talebimiz, sözleri sözümüzdür”dedi.
Ayrıca yine dün gece  boşandığı kocası tarafından öldürülen Aynur Özallı’yı da anan Suzan Yazıcı, “Hayatlarımızı çalan erkeklere karşı yaşamı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“AİLENİN REİSİNE DE DEVLETİN REİSİNE DE HAYIR”
2016 yılında 261 kadın ve kız çocuğunun hayatlarının çalındığına vurgu yapan Suzan Yazıcı,”2016 yılın da erkekler 261 kadın ve kız çocuğunu öldürdü,194 kadına taciz ve tecavüz etti, 417 kız çocuğuna istismarda bulundu. 2017’nin ilk iki ayında ise katledilen kadın sayısı 60’ı geçti bunlar sadece kayda geçenler. Duymadığımız, bilmediğimiz, görmediklerimiz için sesleniyoruz: Hayatımızı çalan erkek egemen sistemden alacaklıyız, adalet biziz susmuyoruz” dedi.

“GECELERİ DE SOKAKLARI DA MEYDANLARI DA TERK ETMİYORUZ”
“Bizleri meclisten toplumsal hayattan iterek çıkarmaya çalışıyorlar” diyen Suzan Yazıcı, meydanlarda mücadele edeceklerini belirtti.
“Akdeniz Üniversitesi’nden ihraç edilen barış imzacısı hocalarımız Suzan Yazıcı, Hafize Öztürk, Nursel Şahin’e de buradan mor bir selam gönderiyoruz” diyen Suzan Yazıcı, bilim, sanat ve özgür düşüncenin yuvası olan üniversitelerdeki baskıları kınadı.

Başkanlık Sistemi için açıklamalarda buluna Suzan Yazıcı, ” Bizi iç savaş ile tehdit ederek barış umudumuzu çalan hayatımızı tek bir adamın ellerine sorgusuz sualsiz teslim etmemizi salık verenlere karşı, tüm gücümüzle hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

da-şk

 

Benzer Yazılar