KADIN MANŞET SOKAK

Al Yazmalı Kadınlar’dan 8 Mart için imece usulü eğlence

Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Kadın Dayanışma Merkezi Dünya Kadınlar Günü için imece usulü eğlence düzenledi. Bayındır Parkı’nda düzenlenen etkinlikte kadınlar dileklerini ve umutlarını yazarak ağaçlara bağladı.

Antalya-  8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Al Yazma Kadın Dayanışma Merkezi bugün imece usulü bir etkinlik düzenledi. Kadınların dileklerini yazıp Al Yazma bahçesine bağladı. Rengarenk kağıtlara yazılan dilekler arasında mutluluk ve huzur ilk sırada yer aldı.

Antalya’da kadın cinayetlerine karşı simge ve toplumsal hafızanın parçası olması için 6 metre yüksekliğindeki Al Yazma Anıtı’nın da yer aldığı Bayındır Parkı’nda bulunan  Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Kadın Danışma Merkezinde  8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ‘imece’ usulüyle eğlence düzenlendi.

al-yazma

Öğle saatlerinde başlayan etkinlik öncesi kadınlar evlerinde poğaçalar, börekler, kısırlar ve kekler hazırladı. Etkinlik saatinde sofraları kuran kadınlar çayın da demini almasıyla eğlence başladı. Kadınlar merkezin bahçesinde gönüllerince eğlenirken rengarenk kağıtlara yazılan dilekler de bahçeye asıldı.

Kadınlar en çok mutluluk ve huzur dilerken şiddete, çocuk gelinlere ‘Hayır’ dediler.

Kaynak: İHA

Benzer Yazılar