KADIN SOKAK

KESK Kadın Meclisi 8 Mart’ta yaşananları protesto etti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için pazar günün yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmemesi KESK Kadın Meclisi tarafında protesto edildi. Eğitim-SEN binasında yapılan basın açıklamasında Gülçin Keser Balık, “Kurumların, dünyanın yarısını oluşturan biz kadınlar, evde, sokakta, okulda, işte ve hayatın her alanında toplumsal yaşamda bizleri yok etmeye çalışan sisteme karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Antalya- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için pazar günün yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmemesi KESK Kadın Meclisi tarafında protesto edildi. Eğitim-SEN binasında yapılan basın açıklamasında Gülçin Keser Balık, “Kurumların, dünyanın yarısını oluşturan biz kadınlar, evde, sokakta, okulda, işte ve hayatın her alanında toplumsal yaşamda bizleri yok etmeye çalışan sisteme karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitim-SEN  Antalya Şubesi’ndeki basın toplantısında KESK Kadın Meclisi adına açıklama yapan Gülçin Keser Balık, Avrupa ülkelerinde bakanlara yönelik engellemeler faşizm olarak tanımlanırken, Türkiye’de turizm şehri Antalya’da demokratik haklarını kullanmak isteyen kadınların yürümelerinin bile sudan sebeplerle yasaklandığını söyledi.

Mitingin sportif faaliyetler ve sınav gibi sebeplerle yasaklandığını kaydeden Gülçin Keser Balık, “Antalya Valiliği’nin bu tutumunu açıkça teşhir ediyoruz. Turizmin başkenti olarak anılan Antalya, valiliğin bu tutumundan kaynaklı yasaklar şehri haline gelmiştir. Avrupa’da demokrasi dersi verilirken ülkemizde bunların yaşanması iki yüzlü bir anlayışın hakim olduğunu göstermektedir. Kurumların, dünyanın yarısını oluşturan biz kadınlar, evde, sokakta, okulda, işte ve hayatın her alanında toplumsal yaşamda bizleri yok etmeye çalışan sisteme karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: DHA

Benzer Yazılar