MANŞET SOKAK YAŞAM

Newroz kutlaması 19 Mart’ta gerçekleşecek

Newroz komitesi, bu yıl Newroz bayramını 19 Mart günü kutlama kararı aldı ve bu doğrultuda Antalya Valiliğine başvuru yapıldı. Yapılan açıklamada, Karar her ne şekilde çıkarsa çıksın biz Newroz bayramımızı 19 Mart günü kutlayacağız” denildi.

Antalya- Antalya’da oluşturulan Newroz komitesi, bu yıl Newroz bayramını 19 Mart günü kutlama kararı aldı ve bu doğrultuda Antalya Valiliğine başvuru yapıldı.

Antalya Newroz Komitesi adına yapılan açıklamada, Antalya Valiliğine 19 Mart günü Kepez Turgut Özal kapalı spor salonu önünde bulunan 4 Nolu miting alanında Newroz kutlaması yapmak için dilekçemizi verdik. Valilikten sözlü yapılan açıklamada “’Newroz günü 21 Mart’tır eğer kutlamanızı yapacaksanız 21 Mart’ta yapabilirsiniz, yoksa yapamazsınız’ denildi. Biz de sözlü olarak Valiliğe, kutlama gününün çalışmalarını ve programını 19 Mart günü için hazırladığımızı bildirdik. Fakat bize henüz olur ya da olmaz diye yazılı bir bilgi verilmedi. Karar her ne şekilde çıkarsa çıksın biz Newroz bayramımızı 19 Mart günü kutlayacağız” denildi.

Bu yıl yapılacak Newroz bayramı kutlamalarının ateşinin, yaklaşan referandum seçimlerine ışık tutacağını belirten tertip komitesi, “Bir yandan referandum seçimlerinde halkımızın Hayır oyu kullanması için bilgilendirme ve aydınlatma faaliyeti yürütürken, bir yandan da 19 Mart günü yapacağımız Newroz bayramı kutlamalarının çağrısını yapıyoruz” dedi.

Kaynak: Evrensel Gazetesi

Benzer Yazılar