KADIN MANŞET SOKAK

Kadınların yürüyüşüne polis engeli

8 Mart Dünya Kadınlar Günün için gerçekleştirilecek yürüyüşe polis izin vermedi. Antalya Kadın Platformu çağrısıyla Aydın Kanza Park’ında toplanan kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya- Antalya Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yürüyüş düzenledi. Aydın Kanza Parkı’nda başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak olan yürüyüşe polis izin vermedi. Aydın Kanza Parkı’nda yapılan basın açıklamasında yoğun polis önlemi dikkat çekti. Yapılan bası açıklamasında, “Mücadeleyi büyütmek üzere yola çıkan kadınların, talepleri talebimiz, sözleri sözümüzdür. Unutmayacağız. 7 Mart gecesi erkekler bir kadını daha katletti. Bundan 1 sene önce boşandığı erkek tarafından öldürülen Aynur Özallı’nın öfkesiyle çıktık sokağa. Hayatlarımızı çalan erkeklere karşı yaşamı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz, erkeklerden alacaklıyız” denildi.

Her türlü ayrımcılık ve nefret ortamına karşı kadınlar mücadele vereceğinin altı çizilen açıklamada, “Ne bombalara ne de savaşa verecek canımız yok! Kadınlar savaş istemiyor! Biz kadınlar, yaşamlarımız üzerindeki baskı ve şiddete karşı, emeğimiz kimliğimiz bedenimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Cinsel yönelimlere karşı her türlü baskıyı reddediyor, homofobik ve transfobik cinayetlere karşı sessiz kalmıyoruz. Bu sene de kadınlar olarak dayanışma etrafında birleşiyor, erkek egemen gerici zihniyete karşı ‘hayır’ı örgütlüyoruz!” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Evrensel Gazetesi

 

Benzer Yazılar