MANŞET SOKAK

Antalya Barosu eski Başkanı: “MHP, ülkücüler üzerindeki meşrutiyetini yitirmiştir”

Referandum sonucunu Gazeteci Müzeyyen Yüce’ye değerlendiren Antalya Barosu eski Başkanı Avukat Alper Tunga Bacanlı, bu sonuçla MHP Genel Merkezi’nin ülkücüler nezdinde meşrutiyetini iyice yitirdiğini savundu. Bacanlı, “İlk kongrede bunun neticesini göreceğiz” dedi

Antalya –  Antalya Barosu eski Başkanı Avukat Alper Tunga Bacanlı, önceki gün gerçekleştirilen referandum sonucunu değerlendirdi. Körfez Gazetesi’nden Müzeyyen Yüce’ye konşan Alper Tunga Bacanlı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve genel merkezin ‘evet’ oyundan yana kesin tavrına karşılık MHP tabanının yüzde 90’ından fazlasının ‘hayır’ dediğini ifade eden Bacanlı, “Türk milliyetçileri referandumda çok açık bir şekilde ‘hayır’ oyu verdi. Hiçbir ülkücü MHP’nin ileride yok olacağı, içinde yer almayacağı bir denklem istemez. Bu nedenle partimize ve aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıktılar. Çok az bir farkla da ‘evet’ çıkması bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İTİRAZLAR SONUÇ GETİRMEZ
Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından ‘mühürsüz oy pusulalarının’ geçerli sayılmasının da hukuken yok hükmünde olduğunu ifade eden Alper Tunga Bacanlı, “Siyasi Partiler Kanunu’nun 98’inci maddesinin 4’üncü fıkrası var. Burada açıkça mühürsüz oyların geçersiz sayılacağı hükmüne bağlanıyor. YSK, çok açık bir şekilde düzenlenen yasa hükmünün hilafına karar verdi. Bu hukukun bittiği yerdir. Hukuken YSK’nın almış olduğu karar yok hükmündedir. CHP bir takım itirazlarda bulunduğu söyleniyor. Mahkeme de, kadı da savcı da iktidarda. Ben bu itirazdan bir netice alınacağını sanmıyorum” dedi.

REFERANDUMA HİLE KARIŞTI
Türkiye’de referanduma hile karıştırıldığını savunan Alper Tunga Bacanlı, şöyle konuştu: “Mühürsüz oyların 2 buçuk milyon olduğu söyleniyor. Bu oylar evet olsaydı herhalde böyle bir karar alma gereği duymazdı YSK. Türkiye’de parlamenter sisteme ve Anayasa’ya aykırı fiili bir durum vardı; bu fiili durumun hukuki bir kılıfa büründürmek amacıyla bu referandum ortaya çıktı. Ben 1-2 puan ‘hayır’ oylarının önde olduğunu düşünüyorum, çünkü Ankara, İstanbul, Mersin, Adana başta olmak üzere birçok metropolde ‘hayır’ çıktı. Oy deposu olan bu kentlerde ‘hayır’ çıkıp da totalde evet çıkması mantığa aykırı. Bir şekilde manipüle edildi. Bu seçime şaibe karıştı. YSK tarihsel bir yanlışa imza attı.”

TABAN KONGREDE GEREKENİ YAPACAK
Eşit olmayan şartlarda gerçekleşen seçim süreci ve kullanılan tüm devlet imkânlarına karşın çok az bir farkla kazanabildiklerinin altını çizen Alper Tunga Bacanlı, “Tüm devlet imkânları kullanılarak ‘evet’ kampanyası yürüttüler. Hayır diyenleri teröristlikle suçladılar. Bizler çok kısıtlı imkânlarla bir kampanya yaptık. MHP Genel Merkez yöneticileri tarafından hedef gösterildik. Tüm bu baskı ve tehditlere karşın yüzde 51 ile ‘Evet’in çıkması aslında ‘Hayır’ın başarısıdır” ifadelerini kullandı. Referandum sonucuyla MHP genel merkezinin parti tabanında meşruluğunu iyice kaybettiğini belirten Alper Tunga Bacanlı, “Ülkücü tabandan neredeyse yüzde yüze yakın bir oranda ‘Hayır’ çıktı. MHP genel merkezi bu tabloya göre kendi tabanından kopmuştur. Bu siyasi yapıyı kimse kaldırmaz. Ülkücüler nezdinde meşrutiyetini yitirmiştir. Genel Merkez toplanan ilk kongre bu durumun neticesini görecektir” dedi.

İHRAÇ TALEBİ
Partisinden kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilen Antalya Barosu eski Başkanı MHP’li Alper Tunga Bacanlı, “MHP Genel Merkezi ülkücülerin Ergenekon’u olmuş” dedi

1 Kasım seçimlerinin ardından MHP’de oluşan çatlak sonucu partide değişim isteyen kanatlardan Sinan Oğan’ın yanında yer alan ve referandum sürecinde Sinan Oğan ile birlikte ‘Hayır’ kampanyası yürüten Alper Tunga Bacanlı, MHP İl Yönetimi tarafından geçtiğimiz hafta kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi. Partiden ihraç talebi hakkında değerlendirmede bulunan Alper Tunga Bacanlı, “Doğruya doğru, yanlışa yanlış dediğimiz, muhalif olduğumuz için ihraç ediyorlar. Bizi bugün bir yerden talimat alarak ve bulundukları konumu kullanarak ihraç edebilirler; ancak milyonlarca ülkücü tabanın gönlünden ihraç edemezler. İhraç dediğimiz şey hukuksal bir işlemdir, yargı yoluna başvurulur, partimize döneriz. Bu kararlar bizi yıldırmaz, kararlılığımızı artırır. Benim zaten beklediğim bir şeydi” dedi.

Kaynak: Müzeyyen Yüce (Körfez Gazetesi)

Benzer Yazılar