EMEK MANŞET SOKAK

‘Adalet Nöbeti’ne polis dirseği

Antalya Barosu’na bağlı 21 avukatın uzun tutuklulukları protesto amacıyla avukatların gerçekleştirdiği ‘Adalet Nöbeti’ polsi tarafından engellenmeye çalışıldı.

Antalya –  Antalya Adliyesi birinci katındaki baro kafeteryası önünde basın açıklaması yapmak isteyen Antalya Barosu  avukatlarına  polis engel oldu. Çıkan kısa süreli arbedede Baro Başkanı Polat Balkan, kendisine dirsek atıldığı görüntülendi. Polat Balkan, 7 hafta önce İstanbul Barosu avukatlarının Cumhuriyet gazetesi tutukluları için Çağlayan Adliyesi’nde nöbet başlattıklarını belirtti. Antalya Barosu’na bağlı 62 avukat hakkında da soruşturma başlatıldığını, halen bunlardan 21’inin tutuklu olduğunu açıklayan Polat Balkan, cezaevinde müvekkillerini ziyarete giden avukatların da zor koşullarda görev yaptığını kaydetti.

İstanbul Barosu avukatları nezdinde başlayan ‘Adalet Nöbeti’nin Türkiye’nin çeşitli illeriyle eş zamanlı tutulmaya başlandığını anlatan Balkan, tutukluluk uygulamasının yargısız infaz aracı haline getirilmesine karşı, tutuklanan avukatların serbest bırakılması, adalet sisteminin hukuka uygun hale gelmesi için bu nöbetlerin tutulduğunu söyledi. Uzayan soruşturmaların bir türlü tamamlanmadığını, ortaya bir iddianame konulamadığını ileri süren Balkan, insanlar belgesiz, bilgisiz, kanıtsız, sorgusuz sualsiz ve usulsüz olarak tutuklanabilmektedir” dedi.


‘Adalet Nöbeti’nin tüm haksız yere gözaltına alınanlar ve tutuklananların haklarının savunulması için olduğunu savunan Balkan, “Savunma tutuklanamaz. Savunma yargılanamaz. Savunmaya özgürlük için nöbetteyiz” dedi.

Benzer Yazılar