MANŞET SOKAK

Alkol yasağını protesto eden 47 kişiye ceza

 Valiliğin geçtiğimiz hafta duyurduğu içki yasağının ilk cezalarının toplu kesildiği belirtildi.

Antalya – Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yasağı protesto etmek için yasağın açıklandığı akşam tarihi Kaleiçi amfi tiyatroda içki içen gruba kabahatler kanuna göre ceza yazıldığını açıkladı.
Antalya Valiliği’nin 27 Nisan’da duyurduğu içki yasağı turizm kenti Antalya’da çeşitli tepkileri de beraberinde getirmişti. Bu yasağı protesto etmek isteyen yaklaşık yaklaşık 50 kişilik grup  sosyal medya üzerinden  örgütlenerek, Kaleiçi amfi tiyatroda bir araya gelmişti. İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre ellerinde bira ve gitar eşliğinde alkol alıp, şarkı söyleyen gençleri polis ilk olarak uyarıda bulundu. Gece geç saatlerde gençlerin bazıları alandan ayrılırken, gürültüye devam ettiği iddia edilen 47 kişiye kabahatler kanununun 32. maddesi gereğince 227’şer TL para cezası uygulandığı belirtildi. Cezalar adreslere gönderildi.
İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Biz bu kentte huzursuzluğu değil huzuru istiyoruz. Sözde yiğitlik yapmaya çalışan birtakım insanlara Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapıldı. Önümüzdeki süreçte de hiçbir müsamaha gösterilmeyecek” dedi.

Kaynak: İHA

Benzer Yazılar