DOĞA KENT MANŞET SOKAK

Aysin ve Ali Ulvi’nin kızı: Anne ve babamın izindeyim

Taş ve mermer ocaklarına karşı mücadele ederken öldürülen Büyüknohutçu çiftinin kızları anne ve babasının izinden gideceğini, onların açtığı bütün davaları takip edeceğini söyledi

Antalya – Antalya’da taş ve mermer ocaklarına karşı bölge halkının da desteğiyle yaklaşık 5 yıldır hukuki mücadele sürdüren Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti 9 Mayıs’ta Finike’deki dağ evlerinde öldürülmüştü. Cinayet şüphelisi Ali Yumaç, taşocaklarından kendisiyle temasa geçen “Çirkin” lakaplı birinin isteğiyle cinayetlerin para için işlediğini itiraf etmişti. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu Hürriyet’e verdiği röportajda anne ve babasını açtığı izden gideceğini söyledi.

“BABAMA 3 GÜN ÖNCE YANACAKSINIZ DEMİŞ”
Cinayetten 3 gün önce evlerinin yanındaki ormanlık alanın ateşe verildiğini söyleyen Emine Büyüknohutçu şunları anlattı: “Anne ve babamın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla soruşturma ile ilgili konuşmak için henüz çok erken. Cinayet şüphelisi tarafından anne ve babamın kaldığı evin etrafında yangın çıkarıldı. Olaydan sonra babamla konuştum. Yangını çıkaran kişi babamı uyarmış, ‘Yanacaksınız’ demiş. ‘Baba bu olayın önemli olduğunu biliyor musun’ dedim. ‘Biliyorum kızım, zaten yakan kişi gelip beni uyardı’ dedi. Babam yangınla ilgili orman müdürlüğü tarafından tutanak tutulduğunu söyledi.”

Ailesinin başlattığı mücadeleyi sürdüreceğini söyleyen Büyüknohutçu, “Babam yaklaşık 5 yıldır çevre mücadelesi veriyor. Daha önce de birçok şirkete dava açtı. Annem ve babam bütün davalara beraber giderdi. Hiç ayrılmadılar. Annem ve babam çevre mücadelelerinden dolayı daha önce de birçok kez tehdit aldı. Ancak hiçbir zaman korkup geri adım atmadılar. Bundan sonra da anne ve babamızın izinden gideceğiz. Eniştemiz Zafer Büyüktüpçü ile onların başlattığı mücadeleyi yarım bırakmayacağız. Onların açtığı bütün davaları takip edeceğiz” dedi.

“DAVANIN AYDINLATILMASI YAŞAM HAKKI İÇİN ELZEM”
Cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini savunan ailenin avukatı Lider Tanrıkulu, şunları söyledi:
“Ali Bey ve eşinin çevre faaliyetlerinden dolayı katledildikleri şüphesi kuvvetli. Olayın oluş şekli düşünüldüğünde, olayın tüm failleri ve saikleri ile aydınlatılması Türkiye’de aktivist eylemler üzerinden yürüyen çevre hareketi ve bütünleyicisi olan tüm yaşam hakkı savunucuları için elzemdir. Keza Türkiye’deki tüm aktivistler kendi alanlarında benzer muhataplara karşı benzer mücadeleler içerisindedir. Bu davanın aydınlatılması ve tüm faillerin ortaya çıkarılması, Türkiye’de sivil hareketin önünü açacaktır.”

Kaynak: Sendika.Org

Benzer Yazılar