DOĞA KENT SOKAK

Giritli parkı: Ağaçlar kesilecek, otopark yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta Giritli parkına konulan tabela ile otopark yapılacağının belediye tarafından ilan edilmesi üzerine mahalleliler parkın yıkılmasını istemiyor.

Antalya Sokakları – Antalya Büyükşehir Belediyesi Üçgen mahallesinde bulunan Giritli Parkı’nı yıkarak yerine yedi katlı otopark yapacağını duyurdu. Geçtiğimiz hafta parka konulan tabela ile otopark yapılacağının belediye tarafından ilan edilmesi üzerine mahalleliler parkın yıkılmasını istemiyor.

İçinde elli altmış yaşında yüz kadar ağacın, bir çocuk parkının, dernek binasının, taksi durağının olduğu Giritli parkı bir ilkokulun hemen yanı başında. Dutlara, Erguvanlara, Ardıçlara, Çamlara ev sahipliği yapan park  adeta güneşe bir şemsiye olmuş ve toprağa güneş değmiyor.
Mahallelinin bir bölümü belediye yetkilileri tarafından yer altı otoparkı olacak park korunacak şeklinde bilgilendirildiklerini, parkın yıkılacağını bilmediklerini söylüyor.

ACİL MÜDAHALE PLANI ÇIKARILDI
Mahallenin sorunu parkın yıkılmasıyla da sınırlı değil. Şarampol caddesinin trafiğe kapatılmasıyla birlikte mahallelerinde trafik yoğunluğu oluştuğunu ve egzoz gazından, araç gürültüsünden de rahatsız olduklarını söylüyorlar. Bugün mahalleli tarafından yapılan çağrıya  çok sayıda mahalleli, basın mensupları, CHP il ve ilçe yöneticileri, Halkevleri yöneticileri ve A Platformu destek verdi. Halkla yapılan konuşmaların ardından bir komite ve whatsapp grubu oluşturularak acil müdahale planı çıkarıldı.
Mahalleli açtıkları facebook grubu ve imza kampanyasıyla da seslerini duyurmaya çalışıyor. Sonuna kadar mücadele edeceklerini ve parklarına sahip çıkacaklarını söyleyen mahalle sakinleri tüm Antalya halkından destek beklediklerini belirtiler.

Benzer Yazılar