MANŞET SOKAK YAZILARI

Giritli Parkı neden yıkılıyor? – Kutay Meriç*

“Peki proje Şarampol esnafını (geriye ne kaldıysa artık) kurtarabilir mi? Çok zor. Değişen alışveriş kültürü, caddenin başına açılan MarkAntalya adlı AVM, değişen kent alışkanlıkları ile birleşince o bölgede ticaretin ve yaya trafiğinin canlanması biraz zor gözüküyor. Esnafı geri kazanayım derken, semt halkını kaybetmek. Türel yeni bir seçim yenilgisine kendisini hazırlasın.”

Üçgen mahallesinin neredeyse tek yeşil alanı olan Giritli Parkının yıkılarak otopark yapılmak istenmesi mahalle halkının tepkilerine neden oldu. Mahalleli bugünlerde imza toplamaktan, basın açıklamasına, sabah kahvaltılarını toplu olarak parkta yapmaya, parkta nöbet tutmaya kadar bir dizi etkinlikle seslerini duyurmaya ve parklarını korumaya çalışıyor.

Peki Giritli Parkı’nın kaderi ne zaman değişti? Mahalle halkının elindeki tek yeşil alanı ellerinden alınmasına yol açan gelişmeler, Menderes Türel’e seçim kaybettiren proje diye bilinen tramvay projesi ile başladı.

Türel’in ilk dönemi olarak bilinen yerel seçimleri AKP’nin kazanmasıyla (2004-2009) sonra Fatih-Meydan tramvay hattı inşa edildi. 2009 yılının Mart ayında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ve tramvaya vatmanlık yapmasıyla açılan tramvay hattının, Şarampol caddesinden geçmesi, bölge esnafından başından itibaren çok tepki aldı. Türel’in açılış sırasında tramvay içinden bu projenin seçim kaybettirebileceğine ilişkin sarf ettiği sözlerde kamuoyunda çokça konuşulmuştu.

Tramvay hattının geçtiği güzergahlardan birisi olan ünlü Şarampol caddesi kentin eski alışveriş merkeziydi. Şarampol caddesinden tramvay hattının bir bölümünün geçmesiyle birlikte cadde üzerindeki ticaret tamamen çöktü. Nitekim Türel, bölge esnafının tepkilerinin de katkısıyla 2009 yerel seçimlerini kaybederek, koltuğunu CHP’li Mustafa Akaydın’a kaptırdı.


2014 yerel seçimleri ile birlikte Menderes Türel’in ikinci kez seçilmesiyle kendisini kanıtlama koşusu da başladı. Çılgın projeler birbiri ardına açıklanmaya başladı. Bir çoğu kağıt üzerinde de olsa projeler havada uçuyordu.

Kendisine seçim kaybettiren proje Türel’in aklından hiç çıkmadı. Çoktan birçoğu batmış ya da can çekişmekte olan Şarampol esnafını “kurtarmak” için yeni bir çılgın proje hazırladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Efsane Geri Dönüyor” sloganıyla başlattığı “Şarampol Caddesi Projesi”, esnafı kurtarayım derken bölge halkını mağdur etmeye aday bir proje.

Belediye tarafından servis edilen açıklamalarda, “Bölgeye yer altı otoparkları yapılacak. Bunların üzerinde park olarak yeşil alan oluşturulacak. Burada yaklaşık bin araçlık otopark kapasitesi ortaya çıkacak. Otoparklarla, araçlarıyla gelen vatandaşların otopark sorunu yaşamadan caddeye ulaşabilmesi ve ticari hareketlilik sağlanması amaçlanıyor.” deniliyor.

Sanırsınız ki, boş arazilere yeraltı otoparkı yapılacak üzerine de yeşil alan yapılacak. Oysa gerçek öyle değil. İşte Giritli Parkı’nın hikayesi de burada başlıyor.

Giritli Parkı, semtin neredeyse tek yeşil alanı. İçinde Arguvanların, Dutların, Akdeniz servilerinin, Ardıçların olduğu yüz kadar çeşitli ağacı, çocuk oyun parkını, Giritli Evi’ni, taksi durağını barındıran park, aynı zamanda bir anaokulun yanı. Mahallelinin sabah kahvaltılarını yaptığı, çocukların oyun oynadığı, akşamları komşu sohbetlerinin yapıldığı park yıkılarak yer altı otoparkı yapılacak. Belediye tarafından otoparkın üstüne atılacak bir iki metre topraktan sonra da tekrar park yapılacağı iddia ediliyor.

Mahallenin yeşil alanı, trafiğe kapatılan Şarampol Caddesine gelmesi düşünülen müşterinin otopark alanı olarak tasarlanmış.
Parkın elden gitmesi mahallelinin tek sorunu değil. Aynı zamanda Şarampol caddesinin trafiğe kapatılması ile birlikte araç trafiği artık mahallenin içinden akacak. Bir yerleşim yerinin içinden geçecek olan ciddi bir ana yolun orada oturanların yaşamına yapacağı etkiyi siz düşünün. Gürültü, egzoz dumanı, yaya güvenliği ve mahallelinin otopark sorunu.

Şimdi ki durumda mahalleli araçlarını yol kenarına bırakabiliyor. Peki proje tamamlanıp ana yola dönüşünce mahalleli artık araçlarını park edilebilecek mi? Tabi ki hayır. Mahallelerinde otopark parası vermek zorunda kalabilirler.

Peki proje Şarampol esnafını (geriye ne kaldıysa artık) kurtarabilir mi? Çok zor. Değişen alışveriş kültürü, caddenin başına açılan MarkAntalya adlı AVM, değişen kent alışkanlıkları ile birleşince o bölgede ticaretin ve yaya trafiğinin canlanması biraz zor gözüküyor.
Esnafı geri kazanayım derken, semt halkını kaybetmek. Türel yeni bir seçim yenilgisine kendisini hazırlasın.

Giritli Parkı yıkılmasın. Otopark yapılmasın.

*Kutay Meriç – Halkevleri MYK Üyesi

Benzer Yazılar